Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Ο Εθνικισμός στην Τέχνη - 2ος κύκλος [#60]

Γυναίκα και Οικογένεια

Ο συγκεκριμένος πίνακας του Γύζη, με τον εύλογο τίτλο «Γιαγιά με εγγόνια», αποτελεί μια από τις πολυάριθμες αναπαραστάσεις της θαλπωρής της οικογενειακής ζωής από τον ζωγράφο.

Δυστυχώς, ο μοντέρνος τρόπος ζωής έχει συμβάλλει στην αλλοτρίωση των ανθρώπων και κυρίως στην δυσκολία επικοινωνίας μεταξύ των δυο φύλων, με τον ιερό θεσμό της οικογένειας να αποτελεί το θύμα αυτών των αντιφάσεων.

Όπως φαίνεται και στην συγκεκριμένη εικόνα, ο ρόλος της γυναίκας είναι πολυεπίπεδος και ο πλέον σημαντικός για την συνοχή και διάρκεια  μιας οικογένειας στον χρόνο. Η γυναίκα, ως μητέρα, ερωμένη, κόρη, τροφός, επιτελεί πολλούς διαφορετικούς ρόλους και σε αυτήν επαφίεται η ευθύνη για την μύηση των νέων μελών της οικογένειας στους κανόνες της κοινωνίας, αλλά και της ηθικής.

Η γυναίκα, λοιπόν, σε κάθε περίοδο της ζωής της οφείλει να μορφώνεται συνεχώς και να ανοίγει τους ορίζοντές της, ώστε να μπορεί να αποτελεί πρότυπο για την νέα γενιά που θα φέρει στον κόσμο.

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.