H Χρυσή Αυγή στο Βελιγράδι για τα 25 χρόνια από το έγκλημα του ΝΑΤΟ

24 Μαρτίου 2024: Μια μικρή ομάδα μαυροφορεμένων Ελλήνων διασχίζει με γοργό βήμα τους δρόμους του βροχερού Βελιγραδίου. Κατευθύνονται προς έναν από τους παλαιότερους ναούς της πόλης για τον κυριακάτικο εκκλησιασμό. Στο προαύλιο προσπερνούν με σεβασμό συγκεντρωμένους βετεράνους του τελευταίου πολέμου που ετοιμάζονται για μια κατάθεση στεφάνων. Στην εκκλησία τους περιμένουν Σέρβοι που φέρουν παλαιά εθνικά σύμβολα και μαζί μετέχουν της Θείας Λειτουργίας. Πρόκειται για νέους της Χρυσής Αυγής και της Σερβικής Δράσης

Στο Ελληνικό ημερολόγιο του 2024 εορτάζεται η “Κυριακή της Ορθοδοξίας”. Όμως, στην Σερβία έχει ξημερώσει η επέτειος ενός στυγερού εγκλήματος πολέμου που θυσίασε χιλιάδες αμάχους στον βωμό του “εκδημοκρατισμού”. Ακριβώς 25 χρόνια πριν, οι Νατοϊκές δυνάμεις ξεκινούσαν με γενοκτονική διάθεση τον βομβαρδισμό των Σέρβων της Γιουγκοσλαβίας. Στόχος αυτού του απροκάλυπτου εγκλήματος, υπό τις εντολές της κυβέρνησης Κλίντον, ήταν να εκβιάσει την παράδοση της περιοχής του Κοσσυφοπεδίου σε Αλβανούς τρομοκράτες και εισβολείς! 

Το ίδιο απόγευμα, οι Συναγωνιστές είναι προσκεκλημένοι στο “Клуб 451”, το κοινό στέκι των Εθνικιστών της πόλης. Εκεί συναντούν πολλούς νέους της πόλης που ανυπομονούν να μάθουν για την Χρυσή Αυγή αλλά και παλιούς φίλους του Κινήματος μας που θυμούνται με ενθουσιασμό την συμμετοχή τους στις μνημειώδεις (πανευρωπαϊκά) συγκεντρώσεις μνήμης των Ιμίων και των Θερμοπυλών.

Πλησιάζει η ώρα της κεντρικής εκδήλωσης, σημαίες και πανό ετοιμάζονται με επιμέλεια. Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο μνημειώδης Ιερός Ναός του Αγίου Σάββα. Το πλήθος αρχίζει να συγκεντρώνεται και δεκάδες σημαίες ξεδιπλώνονται. Τα μανουάλια της εκκλησίας γεμίζουν αναμμένα κεριά στην μνήμη των αθώων θυμάτων αλλά και όσων πολέμησαν ενάντια στην βαρβαρότητα των οθωμανικών καταλοίπων. Ο ήλιος δύει και οι Εθνικιστές παρατάσσονται σε απόλυτη τάξη, ανάμεσα τους υπάρχουν ακόμα και κληρικοί. Μπροστά κυματίζουν οι σημαίες των οργανώσεων που πλαισιώνουν την πορεία, ανάμεσα τους ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής, πάντοτε μαζί με την Γαλανόλευκη, και η σημαία της Ρωσικής “Αυτοκρατορικής Λεγεώνας”.

Μετά από μια σύντομη ομιλία του επικεφαλής της Σερβικής Δράσης, η πορεία ξεκινά. Με συνθήματα όπως “Δόξα στο Έθνος, αντίσταση στην κατοχή“, “Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας” αλλά και “Ελλάδα, Ρωσία, Ορθόδοξα αδέλφια” οι Εθνικιστές διασχίζουν το κέντρο της πόλης. Ο χαρακτήρας της κινητοποίησης έχει ξεκάθαρα αντικυβερνητικό χαρακτήρα και αυτό δεν περνά απαρατήρητο από την αστυνομία. Ο σημερινός πρόεδρος της χώρας ενώ ξεκίνησε από τις τάξεις του εθνικισμού, αποχώρησε για να φτιάξει το δικό του “σύγχρονο πατριωτικό κόμμα” και σήμερα οδηγεί την Σερβία στα νύχια των διεθνιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παράταξη φτάνει στην είσοδο του Γενικού Επιτελείου, ενός κτηρίου που το 1999 είχε ισοπεδωθεί από της Αμερικανικές βόμβες αλλά σήμερα, κατά τραγική ειρωνεία, φιλοξενεί συχνά Νατοϊκούς αξιωματούχους.

Με την λήξη της πορείας το κλιμάκιο του Μετώπου Νεολαίας επιστρέφει στον χώρο των Εθνικιστών. Η ημέρα τελειώνει σε αδελφικό κλίμα. Ανταλλάσσονται εμπειρίες, ιδέες και σκέψεις. Κοινή διαπίστωση μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων: πρώτος μας εχθρός ο υλισμός και μεγαλύτερη “πληγή” οι αποστάτες και δήθεν πατριώτες του φιλελευθερισμού που λερώνουν την Ιδέα του Έθνους. Τελικά οι Συναγωνιστές αποχαιρετιούνται ενώ κοινά σχέδια για το μέλλον έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν μορφή. Η ιστορική συμμαχία συνεχίζεται, για μια ελεύθερη Ευρώπη των Εθνών, ενάντια στην υπερατλαντική κατοχή και την νεο-οθωμανική απειλή.

Φωτογραφίες:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *