Μήνυμα προς τους κυβερνητικούς βουλευτές

Τηρώντας την δέσμευση μας, ότι δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το νομοσχέδιο-αίσχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποστείλαμε την παρακάτω ανακοίνωση προς άπαντες τους κυβερνητικούς βουλευτές που συνέβαλλαν με την ψήφο τους στην επιβολή του. Επιπλέον, έντυπα αντίγραφα παραδόθηκαν και επικολλήθηκαν σε πολιτικά γραφεία όλης της επικράτειας.

Η δράση αυτή αποτελεί μόνον ένα πρώτο βήμα προκειμένου να τεθούν προ των ευθυνών τους οι πολιτικάντηδες της Νέας Δημοκρατίας, ορισμένοι εκ των οποίων ματαίως προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από γραφικότητες περί δήθεν “απειλών”. Όσο περνά από το χέρι μας, δεν θα επιτρέψουμε την παραμικρή δικαιολογία σε όσους στηρίξουν ξανά την παράταξη που επέλεξε να προσβάλλει την Πίστη του Λαού μας και τις αρχές της ίδιας της Φύσεως!

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

  1. Το πόρισμα της κοινής επιστημονικής ομάδας των φορέων “Μέτωπο Νεολαίας”, “Έλληνες Γιατροί” και “Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων”, υπό την αιγίδα του Λαϊκού Συνδέσμου  – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, κατά του νομοσχεδίου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» 
  2. Την από 23ης Ιανουαρίου 2024 ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
  3. Την από 8ης Φεβρουαρίου 2024 ανακοίνωση της Ιεράς Συνάξεως του Αγίου Όρους
  4. Το υπόμνημα της ψυχιάτρου Παιδιών και εφήβων, κυρίας Καλλιόπης Προκοπάκη, προς την “Διαρκή Επιτροπή Δημόσια Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης”, την “Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων” και την “Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου” της Βουλής των Ελλήνων
  5. Την από 17ης Φεβρουαρίου 2024 ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους

Καθώς επίσης:

  1. Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των υπουργών της κυβέρνησης, και απάντων των βουλευτών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι έλαβαν τον λόγο κατά την ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων της 15ης Φεβρουαρίου 2024
  2. Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις»

Σας γνωστοποιούμε ότι:

Η ψήφος υπέρ του κατάπτυστου νομοσχεδίου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» αποτελεί ευθεία προσβολή κατά των αξιών του Ελληνισμού και των αρχών της Ορθοδόξου Πίστεως. Επιπλέον, εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο ανεξέλεγκτο αριθμό ευάλωτων, ανηλίκων μελών της Ελληνικής κοινωνίας, πλήττει δε βάναυσα θεμελιώδη δικαιώματα αυτών.

Δια της αποχής από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» συνεισφέρατε καθοριστικά στην υπερψήφιση αυτού, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να αποποιηθείτε των βαρυτάτων ευθυνών σας. Ως εκ τούτου θέσατε την δημόσια εικόνα του πολιτικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας υπεράνω των αξιών του Ελληνισμού και των αρχών της Ορθοδόξου Πίστεως, που ανακολούθως επικαλεστήκατε. Η επιλογή σας αυτή εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο ανεξέλεγκτο αριθμό ευάλωτων, ανηλίκων μελών της Ελληνικής κοινωνίας, πλήττει δε βάναυσα θεμελιώδη δικαιώματα αυτών.

Ως εκ τούτου:

Στηρίζουμε κάθε κίνηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς την επίσημη αναγνώριση της επιλογής σας να τεθείτε εκτός της Πίστεως μας, συμπληρωματικά με τις ήδη ισχύουσες πράξεις αφορισμού [1]. Επιπλέον, η παρουσία σας σε εκδηλώσεις πολιτιστικού, θρησκευτικού και άλλου τύπου είναι μη επιθυμητή, από όσους φέρουν τις Αξίες που δια των έργων σας υποτιμήσατε με τον χειρότερο τρόπο.

Ωσαύτως, στο πλαίσιο της πολιτικής μας δράσης επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος έκφρασης της αντίθεσης μας στις ως άνω παρά φύσιν επιλογές της κυβέρνησης. Τέλος, δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε τα μέγιστα ώστε να ενθυμίζουμε στον Ελληνικό Λαό την ως άνω αξιακή σας επιλογή, μέχρι απομακρύνσεως σας από οποιοδήποτε δημόσιο αιρετό αξίωμα [2].

εκ του Μετώπου Νεολαίας
του Λαϊκού Συνδέσμου – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

[1] Πράξη Αφορισμού του πρωθυπουργού Μητσοτάκη Κυριάκου | 17 Μαΐου 2020, Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου
Πράξη Αναθεματισμού των βουλευτών της Περιφέρειας Α’ Πειραιώς και νήσων, Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας – Μαρίας, Βλαχάκου Νικολάου | 18 Φεβρουαρίου 2024, Κύθηρα

[2] Ομοίως με την πλειοψηφία των βουλευτών της περιόδου ΙΖ΄ (20/09/2015 – 11/06/2019) οι οποίοι υπερψήφισαν το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

You may also like...

2 Responses

  1. March 6, 2024

    […] Πηγή: antepithesi.gr […]

  2. March 9, 2024

    […] συνθημάτων, κοινοποιήθηκαν οι θέσεις μας κατά του εκτρωματικού νομοσχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, ενάντια στην εισβολή αλλοφύλων και υπέρ της […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *