Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Μεταβολή [#48]

FASCES

 

 

      Ένα σύμβολο χιλιάδων ετών, που η ιστορία του κρατάει από τους Ετρούσκους και ακόμα πιο παλιά, ίσως από τον Μινωικό πολιτισμό. Ένα σύμβολο που είναι δεμένο με την ιστορία των Ευρωπαϊκών Πολιτισμών, ένα σύμβολο που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείτε από όλους τους Ευρωπαίους που επιθυμούν να δουν και πάλι την κοινή μας Πατρίδα ισχυρή και κυρίαρχη, ένα σύμβολο πολιτισμού και Δύναμης σε ολόκληρο τον κόσμο, ένα φάρο που θα φωτίζει όλους όσους έχουν τα κατάλληλα μάτια για να τον δουν.

 

      Το σύμβολο που αποκαλούσαν οι Ρωμαίοι Fasces δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια Δέσμη ράβδων., μέσα από την οποία ξεπροβάλλει ένας μονός πέλεκυς ή σε άλλες αναπαραστάσεις διπλός ή ακόμα και δόρυ. Στην ρωμαϊκή εποχή οι Fasces συμβόλιζαν την εξουσία και τη δύναμη. Όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι συνοδεύονταν από έναν αριθμό φρουρών -ο αριθμός τους άλλαζε ανάλογα με το αξίωμα- οι οποίοι κρατούσαν το σύμβολο αυτό. Με αυτή του τη σημασία, έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα και χρησιμοποιείτε από πάρα πολλές Δυτικές χώρες. Έχει όμως ακόμα έναν πολύ σημαντικό συμβολισμό, σημαντικότερο ίσως από τον πρώτο. Κάθε μία ράβδος μόνη της είναι σχετικά εύθραυστη και σίγουρα μετά από λίγο θα σπάσει αν της ασκηθεί πίεση. Όταν όμως όλες οι ράβδοι ενωθούν, το αποτέλεσμα είναι μια πανίσχυρη Δέσμη, που μπορεί να αντέξει σε πίεση πολλές φορές μεγαλύτερη και να ξεπεράσει τις δοκιμασίες που την περιμένουν.

 

      Μόνο και μόνο για αυτό το λόγο οι Fasces είναι ένα σύμβολο που θα πρέπει να καθιερωθεί, ανάμεσα στα άλλα, σε όλους τους Ευρωπαίους και θα συμβολίζει το όραμα μας για μια Νέα Ευρώπη, μια Μεγάλη Ευρώπη των Λευκών Εθνών που ο κάθε Λαός θα έχει δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στην ιδιαιτερότητα του, αλλά όλοι θα συνειδητοποιούν πως πάνω από όλα πρέπει να κοιτάξουμε όσα μας ενώνουν, γιατί μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι σε ένα κόσμο εχθρικό που όλοι οι άλλοι κάθε στιγμή επιθυμούν να δουν την πτώση μας μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούν να μας φτάσουν ποτέ. Ενωμένοι λοιπόν για μια Ευρώπη των Εθνών, για μια Ευρώπη των Λαών.

 

 

Λύρης Αλέξανδρος 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μεταβολή [#47] Μεταβολή [#49] »

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 59 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.