Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Μέτωπο Νεολαίας: «Λέγατε δεν θα περάσουμε – ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ»

Χθες πραγματοποιήθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε ζητήματα που άπτονται του Κυπριακού και των Φοιτητικών θεμάτων.

Το Μέτωπο Νεολαίας έχοντας μία έδρα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ως μία νέα παράταξη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ήταν εκεί και ανέλυσε εν συντομία τις θέσεις και τις πράξεις μας όσον αφορά τα δύο αυτά μείζονα ζητήματα.

Για τα Φοιτητικά οι συναγωνιστές αναφέρθηκαν σε οσα ΠΡΑΞΑΜΕ και όχι το τι ΘΑ πράξουμε σε ένα αόριστο μέλλον. Αναφέραμε τις κινήσεις που κάναμε για την μείωση των τιμών των ενοικίων, για την κατάργηση των φόρων αεροδρομίου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και για τις κινήσεις μας και το πλάνο που παρουσιάσαμε για άμεση βελτίωση των χώρων στάθμευσης, θέσεις οι οποίες δεν συζητήθηκαν από κανένα και προτάσεις που θα διευκόλυναν τους φοιτητές έμειναν στα συρτάρια.

Επίσης, έγινε αναφορά στις άθλιες κοκορομαχίες μεταξύ των υπόλοιπων παρατάξεων που παρέλειψαν να αναφέρουν ότι την μείωση της κρατικής χορηγίας είναι τα δικά τους κόμματα που ψήφισαν μέσα στη Βουλή καθώς και τον άθλιο τους ρόλο με τις συνεχείς τους απουσίες από τις συνεδρίες των τμημάτων με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ο ρόλος των Φοιτητικών Οργάνων.

Τέλος, δεν μπορούσαμε να παραλείψουμε την άθλια περσινή στάση της Προοδευτικής που «δημοκρατικά» κατέθεσε αίτημα ώστε να μην κατέλθουμε στις Φοιτητικές Εκλογές καθώς και τον «καθηγητή» Ψυχολογίας που ετσιθελικά αποφάσισε να κόβει φοιτητές για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Στο ζήτημα του Κυπριακού οι συναγωνιστές ανέλυσαν τις πάγιες θέσεις του Κινήματός μας πως το πρόβλημα είναι θέμα εισβολής και κατοχής και πως μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση είναι το Ενιαίο Κράτος, δηλαδή η απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Στο τέλος μάλιστα έγινε ιδιαίτερη μνεία στο Οδόφραγμα της Δερύνειας και στη μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας που ετοιμάζεται την ερχόμενη Παρασκευή.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ – ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣ

Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

http://elamcy.com

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 61 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.