Φόρος Τιμής στην Ηρωική δασκάλα Βασιλική Παπαθανασίου – ΒΙΝΤΕΟ

Η Βασιλική Παπαθανασίου, η Ελληνίδα δασκάλα του Σκρα, άφησε την τελευταία της πνοή στις 13 Νοεμβρίου 1946 μετά από ώρες φρικτών βασανιστηρίων στα χέρια των συμμοριτών του Κ.Κ.Ε και των Βουλγάρων συμμάχων τους. Σκοπός της ζωής της ήταν να καταφέρει να ριζώσει στους μαθητές της τα Ιδεώδη της Ελληνικής Φυλής, και αυτό δεν της το συγχώρησαν. Η Βασιλική ακόμη και στο τέλος της ζωής της φώναζε ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, αλύγιστη μπροστά στους δολοφόνους της.

Η Χρυσή Αυγή θυμάται και τιμά τις θυσίες των άξιων τέκνων της πατρίδας. Έτσι, κλιμάκιο του Μετώπου Νεολαίας επισκέφθηκε τον μαρτυρικό τόπο όπου η Βασιλική άφησε την τελευταία της πνοή, το ιστορικό χωριό Σκρά. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στην προτομή της ηρωίδος. Δυναμικές ομιλίες και ο Εθνικός Ύμνος αντήχησαν στα βουνά του Κιλκίς. Λίγο χαμηλότερα, οι Συναγωνιστές απέτισαν φόρο τιμής και στους πεσόντες υπερασπιστές του Σκρα που αναπαύονται στο κοιμητήριο του χωριού.

Κάποτε, σε κάθε σχολείο υπήρχε η φωτογραφία της Βασιλικής, ως διαχρονική υπενθύμιση του εθνικού καθήκοντος που επιφέρει το λειτούργημα του διδασκάλου. Το καθεστώς της μεταπολίτευσης όμως, που μισεί κάθε εθνικό πρότυπο ηρωισμού, εξαφάνισε το πρόσωπο της Βασιλικής από τους σχολικούς τοίχους και απαγόρευσε κάθε αναφορά στην ιστορία. Σήμερα το Μέτωπο Νεολαίας είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που τολμά να βρίσκεται στο σημείο του κομμουνιστικού αυτού εγκλήματος!

Όσο κι αν λυσσούν οι φαύλοι αντίπαλοι μας, η Χρυσή Αυγή συνεχίζει το Εθνικό της έργο μεταλαμπαδεύοντας το φως της ιστορίας του Ελληνισμού στην νέα γενιά. Για εμάς θα είναι πάντα ιερό καθήκον να φυλάσσουμε στα ιερά χώματα της Πατρίδος την μνήμη αυτών των «καταραμένων» στιγμών της ιστορίας.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *