Οικολογικές δράσεις σε Ρόδο, Πειραιά, Φθιώτιδα και Αχαΐα

Καθώς φεύγει το καλοκαίρι, μαζί με τον υπερτουρισμό που συχνά πλήττει τα τοπία της χώρας μας, Συναγωνιστές σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος πραγματοποίησαν ποικίλες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της «Πράσινης Πτέρυγας» του Κινήματος μας.

Ο πυρήνας δράσης του Μετώπου Νεολαίας στην Ρόδο προχώρησε σε καθαρισμό χώρων πρασίνου και παιδικών πάρκων της πόλης. Οι Συναγωνιστές περισυνέλλεξαν πλαστικά είδη, πακέτα τσιγάρων, αποκόμματα εφημερίδων, γυάλινα μπουκάλια και άλλα αντικείμενα που ρύπαιναν τον χώρο και έθεταν σε κίνδυνο Ελληνόπουλα.

Κλιμάκια των πυρήνων δράσης Αθήνας-Πειραιά προχώρησαν σε συλλογή και διάθεση πολλών χιλιάδων πλαστικών πωμάτων για την εξασφάλιση των αναγκών των συμπολιτών μας με αναπηρία ή κινητικές δυσκολίες. Οι εθελοντικές ομάδες έφεραν εις πέρας της συμβολική αυτή δράση, με στόχο να αποτελέσει αφορμή για τα νέα μέλη να μελετήσουν την σημασία της αληθινής οικολογικής παιδείας και κοινωνικής αλληλεγγύης

Τους Μεξιάτες Φθιώτιδας και πιο συγκεκριμένα την πηγή στο Κεφαλόφρυσο, επισκέφτηκαν μέλη του Μετώπου Νεολαίας, στα τέλη του Αυγούστου. Το δάσος των Μεξιατών φύεται εκεί από την αρχαιότητα και θεωρείται απομεινάρι του «Αινιανικού Δάσους» που αναφέρει ο Όμηρος. Σε αυτό το σημείο φυσικής ομορφιάς, πέρα από τα γραφικά μονοπάτια, τις γεφυρούλες, τα τραπεζάκια για τους εκδρομείς, το νερό και τα αιωνόβια δέντρα, δυστυχώς υπήρχε πληθώρα απορριμμάτων. Τα μέλη μας, προχώρησαν σε καθαρισμό της περιοχής κατά μήκος του ποταμού, αφήνοντας πίσω τους μόνο τον θαυμασμό τους για το μεγαλειώδες βουνό της Οίτης.

Συναγωνιστές βρέθηκαν και στο Νέο Ερινεό Αχαΐας. Από το χωριό διέρχεται ο ποταμός, Φοίνικας, ο οποίος αναφέρεται από τον Παυσανία στο βιβλίο του «Αχαϊκά». Κατά τους θερινούς μήνες, το ποτάμι χρησιμοποιείται από τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής για την άρδευση καλλιεργειών, ενώ κατά τον υπόλοιπο χρόνο ρέει περήφανα προς τον Κορινθιακό κόλπο. Σε εξόρμηση των μελών του Μετώπου Νεολαίας, δυστυχώς εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Η κοίτη και αυτού του ποταμού καθαρίστηκε επιμελώς αποκαθιστώντας το φυσικό τοπίο και αποτρέποντας την περεταίρω διατάραξη του οικοσυστήματος.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *