Ιούλιος Έβολα: Άνθρωποι ανάμεσα στα ερείπια

“Το βιβλίο «Άνθρωποι ανάμεσα στα ερείπια» εκδόθηκε πρώτη φορά το 1953, λίγα χρόνια μετά από τον μεγάλο πόλεμο στον οποίον είχαν επικρατήσει πλήρως οι ιδέες και οι δυνάμεις που τις βλέπουμε να διαμορφώνουν τον σύγχρονο κόσμο. Ο σκοπός της έκδοσης του ήταν να χρησιμεύσει σαν πνευματικός και πολιτικός οδηγός σε όσους ξεκινούσαν μία νέα προσπάθεια στην ιταλική πολιτική σκηνή κατά του φιλελευθερισμού και του μαρξισμού, εκθέτοντας ιδέες που ήταν απαγορευμένες από τους νικητές. Περιέγραφε μία οργάνωση της ζωής και της κοινωνίας βασισμένης στις αιώνιες αξίες της Παράδοσης προσαρμοσμένες στην σημερινή πραγματικότητα, έξω από το δήθεν αντιθετικό δίπολο του φιλελευθερισμού και του κομμουνισμού.

Αποτελεί ένα από τα ελάχιστα βιβλία που περιέχουν μία ολοκληρωμένη ανάπτυξη της «άλλης θέσης», όχι μόνο από πνευματική και ιδεολογική άποψη αλλά και από πολιτική. Εισάγει επίσης στην ανάλυση της ιστορίας και συνεπώς και της πολιτικής, την μεταφυσική διάσταση, (στο κεφάλαιο για την έννοια του απόκρυφου πολέμου), που πραγματεύεται την φύση των δυνάμεων που δρουν πίσω από τα φαινομενικά αίτια σαν μία μάχη μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και του χάους.

Το βιβλίο επανεκδόθηκε το 1972 στα χρόνια του ψυχρού πολέμου όταν η Ευρώπη βρισκόταν ανάμεσα στην μέγγενη της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ, και η απειλή του χωρίς ταυτότητα μαζάνθρωπου ενσαρκωνόταν από τον κομμουνισμό. Από την εποχή αυτή έχουν αλλάξει πολλά πράγματα αλλά η παρακμή της Ευρώπης συνεχίζεται γεωπολιτικά και οικονομικά, κυρίως όμως πληθυσμιακά λόγω της εισβολής που δέχεται από μη ευρωπαϊκούς λαούς. Αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει ο κομμουνισμός το συνεχίζει ο φιλελευθερισμός με την παγκοσμιοποίηση, που οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα, την επικράτηση δηλαδή του χωρίς χαρακτηριστικά μαζάνθρωπου, την προλεταριοποίηση των λαών και το πέρασμα από την αστική στην μαζική δημοκρατία.

Στις μέρες μας, που ο σύγχρονος κόσμος εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο σαν ένας κόσμος ερειπίων, ένας κόσμος σε πτώση, φαίνεται καθαρά πλέον πόσο απατηλές και παραπλανητικές ήταν οι ιδέες που τον διαμόρφωσαν, ποιος ήταν ο σκοπός τους και ποιους πραγματικό εξυπηρετούσαν. Οι επικίνδυνες επιπτώσεις αυτών των ιδεών, συνίστανται όχι μόνο στον συνεχή υποβιβασμό των ανθρώπων και των λαών σε υποχείρια της οικονομίας, και στον υποβιβασμό της ζωής σε απλή ζωική επιβίωση αλλά ακόμα και στην πιθανή φυσική τους εξαφάνιση μέσω της καταστροφής του περιβάλλοντος, του υπερπληθυσμού και της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας (για πολεμικούς ή ειρηνικούς σκοπούς). Σημειωτέον πως αυτοί οι κίνδυνοι αποτελούν αποκλειστικά δημιουργήματα του σύγχρονου κόσμου ενώ η ταχύτατη γιγάντωση τους (λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του σύγχρονου κόσμου μέσα στην συνολική ανθρώπινη ιστορία) μας δείχνει το σκοτεινό υπόβαθρο των δυνάμεων που αναπτύχθηκαν.”

Απόσπασμα από Εισαγωγή της Ελληνικής εκδόσεως του βιβλίου που προσφέρεται εδώ και χρόνια στο αναγνωστικό κοινό μέσω του πλούσιου εκδοτικού έργου του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της Χρυσής Αυγής. Το έργο διατίθεται στον εθνικιστικό πολυχώρο ΣΑΡΙΣΑ καθώς και κατά παραγγελία μέσω e-mail στο info@antepithesi.gr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *