Απόδοση τιμής στους Ήρωες της Ελληνικής Εθνεγερσίας του 1821

Όλοι όσοι είναι πραγματικά Έλληνες, όχι μόνο στην καταγωγή, αλλά και στην ψυχή και στην συνείδηση, τιμούν ξεχωριστά την 25η Μαρτίου, την ημέρα κατά την οποία λίγοι, ξεχωριστοί Γενναίοι μαχητές ύψωσαν το Λάβαρο της Επαναστάσεως και κήρυξαν έναν Αγώνα ασυμβίβαστο για Εθνική Ελευθερία. Γνωρίζανε καλά ότι είχαν απέναντί τους μία πανίσχυρη αυτοκρατορία και έναν τύραννο σκληρό και ανελέητο, όμως δεν δίστασαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της Τιμής.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος

Το πρωί της 25ης Μαρτίου κλιμάκιο του Μετώπου Νεολαίας βρέθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μπροστά από τον ανδριάντα του “αρχηγού και υπερασπιστή της Μακεδονίας”, Εμμανουήλ Παπά, τιμώντας όλους τους Αγωνιστές της Ελληνικής Εθνεγερσίας. Έπειτα από μια λιτή αναφορά στο έπος και τον συμβολισμό της ημέρας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Αρχηγού του Κινήματος Νικολάου Μιχαλολιάκου. Τηρώντας την αρμόζουσα τάξη η παράταξη των Συναγωνιστών έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής “συμπαρασέρνοντας” πολίτες που μετέβαιναν στην επετειακή παρέλαση και αυθόρμητα στάθηκαν δίπλα μας με χειροκροτήματα!

Ακολούθησε διανομή εκατοντάδων ενημερωτικών φυλλαδίων στο πλήθος του κόσμου. Μαθητές, γονείς με μικρά παιδιά, ενήλικες έλαβαν με μεγάλη προθυμία τα νέα έντυπα που, μακριά από γλοιώδεις πολιτικαντισμούς, καλούν κάθε Έλληνα στον όμορφο αγώνα των Εθνικιστών.

Οι Χρυσαυγίτες γεννηθήκαμε για την επανάσταση! Ο αγώνας για το Έθνος, σε κάθε έκφανση του, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της υπόστασης μας. Έτσι, η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί κάτι πολύ περισσότερο από μια ιστορική επέτειο, είναι η υπενθύμιση της ιερής δέσμευσης που μας κληροδοτήθηκε. Παρά τις προσπάθειες παραχάραξης της ιστορίας, γνωρίζουμε πως το όραμα των Ηρώων της Ελληνικής Εθνεγερσίας δεν πραγματώθηκε ακόμα. Ουδείς εκ των μαχόμενων προγόνων μας 1821 αγωνίστηκε για κάποια αόριστη έννοια αστικής ελευθερίας ή για πολιτικά σύνορα περιορισμένα από συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων. Ο Εθνικός πόθος των ηρωικών οπλαρχηγών δεν ήταν άλλος από την αναστύλωση της κυριαρχίας του μεσαιωνικού Ελληνισμού! Δύο αιώνες μετά, με νέο επαναστατικό λάβαρο τον Μαίναδρο, αυτή είναι και η δική μας δέσμευση, αυτός είναι και ο δικός μας όρκος και (κατά τους στίχους του Ύμνου εις την Ελευθερία) “κατάρα εἰς ὁποῖον δὲν πολεμήσει”!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *