Εκδήλωση Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό στην Θεσσαλονίκη

Το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαΐου, κλιμάκιο του Μετώπου Νεολαίας πραγματοποίησε λιτή εκδήλωση στην λαϊκή συνοικία της Μενεμένης Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους. Η παρουσία των Συναγωνιστών έγινε δεκτή με πραγματική θέρμη και ενδιαφέρον από τους κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν αυθόρμητα κοντά μας ώστε να παρακολουθήσουν τις ομιλίες.

Πριν την έναρξη της εκδηλώσεως μέλη μας επιμελήθηκαν τον καθαρισμό του μνημείου που είχε βανδαλιστεί από συνθήματα «αντιεξουσιαστών», δίνοντας έτσι το στίγμα του ήθους που διέπει τις δραστηριότητες του Μετώπου Νεολαίας. Ο πρώτος ομιλητής, συναγωνιστής Χρήστος Χατζησάββας, αναφέρθηκε στην υποκρισία των ανδρείκελων του αστικού κόσμου που αποκρύπτουν την ταυτότητα του γενοκτόνου θύτη και στο θράσος τους να πραγματοποιούν συστημικές φιέστες ως «εκδηλώσεις μνήμης».

Ο εκπρόσωπος του Μετώπου Νεολαίας που έλαβε τον λόγο κατόπιν, έκανε σημαντικές ιστορικές αναφορές σχετιζόμενες με τον λησμονημένο από πολλούς Ποντιακό αντάρτικο αγώνα, αλλά και τους οπλαρχηγούς ποντιακής καταγωγής που πρωταγωνίστησαν στους Αγώνες του μεσοπολεμικού Ελληνικού Εθνικισμού.

Οι Συναγωνιστές έκλεισαν την λιτή αυτή απόδοση τιμών με τον Εθνικό μας ύμνο εν μέσω χειροκροτημάτων από τους κατοίκους μιας περιοχής ποντιακών κατά πλειονότητα καταβολών. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί την ψυχή του Ελληνισμού και την μοναδική φιλολαϊκή πολιτική δύναμη που μάχεται υπέρ των Εθνικών ζητημάτων, πάντοτε κοιτώντας προς το θρυλικό όραμα του Γένους μας, την Μεγάλη Ιδέα και την απελευθέρωση των σκλαβωμένων μας Πατρίδων!

You may also like...

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *