Δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου

Οι μεγάλες απώλειες δασικών εκτάσεων από τις πυρκαγιές έχουν γίνει επαναλαμβανόμενη, καλοκαιρινή, τραγική πραγματικότητα. Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα στα δελτία ειδήσεων, η συντεταγμένη πολιτεία δεν φαίνεται να ταρακουνήθηκε αρκετά ώστε να θωρακίσει και να αναβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον της χώρας. Ακόμα και οι απλοί Έλληνες πολίτες όμως, την όποια οικολογική ευαισθησία αποτυπώνουν στις δημοσκοπήσεις, δεν έχουν μάθει σε μεγάλο ποσοστό, να την εκφράζουν έμπρακτα, συνειδητά και ουσιαστικά.

Σήμερα, Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008, νωρίς το πρωί, μία ομάδα συναγωνιστών κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκε για μία διαφορετικού είδους δράση, σύμφυτη όμως με την Ιδέα του Λαϊκού Εθνικισμού. Με αφετηρία τα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής κατευθυνθήκαμε, μετά από συνεννόηση και κατά τις οδηγίες του Δασαρχείου, σε μια πλαγιά του περιαστικού δάσους του Σέϊχ Σου, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα αναδάσωσης.

Στην καρδιά της Μακεδονικής γης, από όπου έχει αποξενωθεί ο σύγχρονος άνθρωπος – καταναλωτής, μας δόθηκε η ευκαιρία, για ακόμη μία φορά, να έρθουμε πιο κοντά στη φύση μας. Για αρκετές ώρες, οι συναγωνιστές της Πράσινης Πτέρυγας εργάστηκαν για τον καθαρισμό της περιοχής από τις ρυπογόνες επιδρομές των ασυνείδητων και φύτεψαν περίπου 500 δενδρύλλια από οξυές και έλατα, συνεισφέροντας έτσι στην προστασία και την αποκατάσταση του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης.

Η οικολογική απάντηση των Εθνικιστών είναι η έμπρακτη υπεράσπιση των δασών και του πρασίνου και η περαιτέρω ανάπτυξή τους ως κληροδότημα στις επόμενες γενιές. Η δική μας οικολογία είναι η βιωματική σχέση με τη φύση και η διαμόρφωση του κλίματος για την αναβάθμιση του δασικού πλούτου.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *