Δυναμικό “παρών” στο μνημόσυνο της σφαγής του Μελιγαλά – ΒΙΝΤΕΟ

Συναγωνιστές του Μετώπου Νεολαίας Μεσσηνίας, του πυρήνα Λακωνίας και συγγενείς των θυμάτων της σφαγής

Κλιμάκιο Συναγωνιστών από την Πελοπόννησο, έδωσε το “παρών” για ακόμα μία χρονιά στο μνημόσυνο των θυμάτων της κομμουνιστικής σφαγής που συντελέστηκε στον Μελιγαλά Μεσσηνίας τον Σεπτέμβριο του 1944. Ήταν τότε που οι κομμουνιστές, δεν έχασαν την ευκαιρία να σηκώσουν τα όπλα και να χτυπήσουν, όχι τους κατακτητές που έφευγαν σχεδόν ατουφέκιστοι από την Πελοπόννησο, αλλά τους Έλληνες που στέκονταν εμπόδιο στα σχέδια τους προς τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας και μετατροπή της Ελλάδος σε “δημοκρατία” σοβιετικού τύπου.

Οι τόποι θυσίας, από την Πηγάδα του Μελιγαλά με τους περισσότερους από 2000 άγρια σφαγιασθέντες Έλληνες, στον Φενεό, τη Στιμάγκα, το Αγιονόρι μέχρι και το Κιλκίς, θα θυμίζουν πάντα την κομμουνιστική θηριωδία που όμοια της δεν είχε βιώσει η μέχρι τώρα απελευθερωμένη Ελλάδα από τους Τούρκους. Φέτος συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από το ειδεχθές αυτό έγκλημα των κομμουνιστών, για το οποίο όχι μόνο δεν απολογήθηκαν ποτέ, αλλά συνεχίζουν να επαίρονται για αυτό και χρησιμοποιώντας το ως απειλή, προς κάθε έναν που θεωρούν πολιτικό τους αντίπαλο.

Για δεκαετίες το μνημόσυνο αυτό ήταν σημείο αναφοράς και τύγχανε της ανάλογης υποστήριξης και παρουσίας από τις κυβερνήσεις που πέρασαν, αλλά στα χρόνια του Μεταπολιτευτικού Καθεστώτος και με την άνευ όρων “συγχώρεση” των κομμουνιστών, προς μιας μονόπλευρης “εθνικής συμφιλίωσης”, η τελετή αυτή μνήμης μετονομάστηκε σε “γιορτή μίσους” και η επίσημη παρουσία του κράτους έπαψε να υφίσταται.
Από τα πολιτικά κόμματα, μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή έχει αποδείξει πως ήταν είναι και θα είναι παρούσα εκεί κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες, τις πολιτικές συνθήκες ή τις εκλογικές αναμετρήσεις, δείχνοντας πως την Εθνική Μνήμη δεν την καπηλεύεται όπως άλλοι για μικροπολιτικά συμφέροντα, αλλά την τιμάει και αρνείται την λήθη που επιβάλουν οι κυβερνόντες.

Η παρουσία των Συναγωνιστών έγινε για ακόμα μια χρονιά δεκτή με θέρμη από τους παριστάμενους που έσπευσαν να τους χαιρετίσουν και να σταθούν δίπλα τους, συγχαίροντας τους για το σθένος και τον αγώνα που συνεχίζουν να δίνουν. Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε στεφάνι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου το κόμματος, Φωτόπουλος Άγις.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *