Η Χρυσή Αυγή στην πανευρωπαϊκή ημερίδα Εθνικιστικών οργανώσεων

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, το Μέτωπο Νεολαίας προσκλήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας, εκπροσωπώντας το Κίνημα της Χρυσής Αυγής. Η ημέρα ξεκίνησε με τις εισηγήσεις αντιπροσώπων από 9 διαφορετικές χώρες, και ακόμα περισσότερες εθνικιστικές οργανώσεις. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό των συμμετεχόντων αποτέλεσε η νεανική πρωτοβουλία, δεν έλειψε όμως και η παρουσία επιφανών Εθνικιστών, όπως ο Ιταλός διανοούμενος, συγγραφέας, και φίλος της Χρυσής Αυγής, Gabriele Adinolfi.

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από Εθνικιστές που είχαν ταξιδέψει από όλες τις γωνιές της Ιταλίας και της Ευρώπης, αναγνώστηκε το μήνυμα που απέστειλε ο πολιτικός κρατούμενος Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Υπενθυμίζοντας το διαχρονικό σύνθημα της Χρυσής Αυγής “Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη“, τα λόγια του Αρχηγού προκάλεσαν τις θερμές επευφημίες όλων των συμμετεχόντων. Κατά την συνέχεια των εργασιών, ο εκπρόσωπος του Κινήματος μας είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε πλήθος ερωτήσεων, εγείροντας για δεύτερη φορά τον ενθουσιασμό του κοινού με την είδηση ότι (σε αντίθεση με την προπαγάνδα των διεθνών ΜΜΕ) η Χρυσή Αυγή δεν τέθηκε ποτέ εκτός νόμου και συνεχίζει ακάθεκτη τον αγώνα!

Η δύση του ηλίου σήμανε την έναρξη της προγραμματισμένης πορείας που θα ακολουθούσε. Οι Συναγωνιστές του Μετώπου Νεολαίας, υψώνοντας την Ελληνική Σημαία, έλαβαν τιμητικά την πρώτη θέση στην παράταξη των Εθνικιστών. Διασχίζοντας τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, το σύνθημα “Ευρώπη, Έθνος, Επανάσταση” δόνησε για πολλές ώρες την ατμόσφαιρα του Τορίνου. Χαρακτηριστική παρουσία αυτή των Ισπανών Συναγωνιστών που, εν όψει και των τελευταίων προδοτικών κινήσεων της κυβέρνησης τους, επέλεξαν να πορευθούν αποκόπτοντας τον δημοκρατικό θυρεό από την εθνική τους σημαία.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια του εθνικιστικού κέντρου Edoras της οργανώσεως La Barriera Torino, το οποίο κοσμούν η εικόνα των Ηρώων Συναγωνιστών μας και τα σύμβολα του Κινήματος μας, ως ένα εκ των επιφανέστερων της σύγχρονης Ευρώπης. Νεαροί Εθνικιστές από διαφορετικές χώρες προσέγγισαν την αντιπροσωπεία μας για να εκφράσουν εκ νέου την χαρά τους για την παρουσία της Χρυσής Αυγής, δηλώντας μάλιστα πως αυτή υπήρξε το πρότυπο που ενθάρρυνε και την δική τους συμμετοχή στον Εθνικιστικό αγώνα!

Η ημέρα έκλεισε με μια δυναμική συναυλία των Decima Balder, Eterno Combate και Quen Reborn. Παλαιά δημοφιλή εθνικιστικά άσματα συνδυάστηκαν με τους νέους ήχους της επαναστατικής μουσικής σκηνής, αποτυπώνοντας την συνέχεια μιας καλλιτεχνικής παράδοσης που αγκαλιάζει την εθνική ταυτότητα.

Κατά τα λόγια του Αρχηγού μας “Όποιος δεν έχει θεό του τον Μαμωνά, το χρήμα, είναι ο απόλυτος εχθρός των μεγάλων αρχόντων των τραπεζών και των χρηματιστηρίων. Όποιος και οτιδήποτε στέκεται απέναντι στα σχέδια για μία παγκόσμια εξουσία, για την περίφημη παγκοσμιοποίηση πρέπει να τελειώσει. Κάθε Πίστη, κάθε Πατρίδα, κάθε Ιδεολογία, που δεν ακολουθεί δουλικά τον χυδαίο ρυθμό της ζοφερής αυτής εποχής πρέπει να συντριβεί. Θα επιτύχουν στα σχέδιά τους; Σίγουρα ΟΧΙ! Όμως, θα δοθεί μάχη, μία μάχη σε κάθε γωνιά της Γης.

Αυτή η μάχη θα πρέπει να βρει ενωμένους σε ένα κοινό μέτωπο τους Εθνικιστές των λαών που διαθέτουν κληρονομιά άξια υπεράσπισης. Έτσι, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, το Κίνημα μας πρωτοπορεί ξανά οικοδομώντας συναγωνιστικές σχέσεις με πραγματικούς φιλέλληνες της Ευρώπης!

Περισσότερες φωτογραφίες:

You may also like...

2 Responses

  1. Τάκης says:

    Είναι εκπληκτικό η Χρυσή Αυγή να βρίσκεται ακόμη σε επαφή μαζί με τα υπόλοιπα εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης, τα οποία δέν πούλησαν τις αρχές τους για ανταλλάγματα, οποίες κι αν είναι οι ξεχωριστές τους διαφορές ανά πατρίδα.

    Πραγματικά δεν το περίμενα ότι το όραμα της ενιαίας πάλης για μία Ευρώπη των πατρίδων και όχι για μιά Ευρώπη κάτω από την μπότα μίας διαβρωμένης κεφαλαιοκρατικής κυβέρνησης, θα συνεχιζόταν ακάθεκτο.

    Τελικά, οι τελευταίοι πιστοί όντως δεν το βάζουν κάτω!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *