Δυναμική παρουσία και φέτος στο Σύνταγμα Μακρυγιάννη – ΒΙΝΤΕΟ

Για ένα Έθνος που σέβεται τον εαυτό του, το μνημόσυνο στον Σταθμό Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, θα έπρεπε να έχει την εορταστική αίγλη Εθνικής Επετείου. Δίχως τους μαχόμενους Χωροφύλακες και τους Χιτες του Γρίβα, η Αθήνα και κατ’ επέκταση η Ελλάδα ολόκληρη, θα είχε κυριευθεί από τις κομμουνιστικές συμμορίες. Δίχως την ηρωική αντίσταση των ανδρών που σήμερα λοιδορούνται ακόμα και εντός σχολικών τάξεων, θα ήταν πολλαπλάσια τα θύματα των μαζικών εκτελέσεων του ΕΛΑΣ, κατά τις σφαγές των Δεκεμβριανών. Η “Ουγγρική επανάσταση” και η “άνοιξη της Πράγας”, μας έδειξαν μερικές δεκαετίες αργότερα πως θα αντιμετώπιζαν τα Σοβιετικά άρματα κάθε αντίδραση σε μια Ελλάδα όπου θα είχαν κυριαρχήσει οι κομμουνιστικές δυνάμεις. Η 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως Μακεδονία και Θράκη θα είχαν παραδοθεί στα χέρια των “συντρόφων” Βουλγάρων. Εν ολίγοις, μάχες σαν αυτή του Συντάγματος που έφερε το όνομα του Ήρωα του 1821, έσωσαν την Ελλάδα από την μοίρα των “σοσιαλιστικών δημοκρατιών” του ανατολικού μπλοκ, όπου κάθε εθνική ταυτότητα ισοπεδώθηκε υπό καθεστώς τρομοκρατίας.

Δυστυχώς, οι “θεσμικοί” ομιλητές με τους πολυσέλιδους λόγους τους, δεν κατάφεραν ούτε φέτος να απωλέσουν τα σύνδρομα ενοχικότητας που τους φόρτωσε η μεταπολίτευση, καταφεύγοντας σε ανάρμοστες ατάκες περί “διαφύλαξης της δημοκρατίας”, χωρίς να τολμούν να ονομάσουν τον εχθρό των Ηρώων που ήρθαν να τιμήσουν. Αν κάποιος περαστικός, δίχως γνώση των ιστορικών γεγονότων σταματούσε να ακούσει αυτές τις ομιλίες, είναι πιθανότερο να νόμιζε πως μνημονεύεται κάποια μάχη εναντίον Τούρκων ή Γερμανών, σίγουρα όχι εναντίον κομμουνιστών… Πως μπορεί άραγε κανείς να ισχυρίζεται ότι διαφυλάσσει την Εθνική Μνήμη, όταν πρώτος ο ίδιος υποχωρεί μπροστά στον ακρωτηριασμό της ιστορίας;

Παρ’ όλα αυτά, η Χρυσή Αυγή συμμετείχε δυναμικά, για μια ακόμα χρονιά, στην καθιερωμένη εκδήλωση στον χώρο του Συντάγματος της Χωροφυλακής Μακρυγιάννη. Η ισχυρή παρουσία του Μετώπου Νεολαίας, έδωσε τον μαχητικό τόνο που αρμόζει στην επέτειο. Από την άλλη, ισχνή ήταν η συμμετοχή επίδοξων πολιτικών των οποίων ο “πατριωτικός ζήλος” φαίνεται πως εξαντλείται κατά την προεκλογική περίοδο. Ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Λαϊκού Συνδέσμου, πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου ο Συναγωνιστής Φωτόπουλος Άγις, ενώ μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης άπαντες οι Συναγωνιστές σε στάση προσοχής έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *