Το Μέτωπο Νεολαίας ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

Το μεσημέρι της 9ης Οκτωβρίου κλιμάκιο του Μετώπου Νεολαίας προχώρησε σε ανάρτηση πανό και ρίψη προκηρύξεων στην πλατεία Διοικητηρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με μήνυμα για την ψήφιση του φιλελεύθερου αντεργατικού εκτρώματος από το κοινοβούλιο.

Οι νέες “μεταρρυθμίσεις” στην ουσία τους δεν αποτελούν παρά επέκταση των όσων αντιλαϊκών μέτρων είχαν ψηφιστεί προ δυο ετών, όταν συζητούνταν η θέσπιση της ψηφιακής κάρτας εργασίας μεταξύ άλλων. Μέσω της εφαρμογής των διατάξεων που αναμένεται να τεθούν σύντομα σε ισχύ, προωθείται η περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, μέσα από ένα πλαίσιο υπερεκμετάλλευσης του με τα χρόνια όλο και περισσότερο μειούμενου σε πλήθος εργατικού δυναμικού της χώρας.

Η υπογεννητικότητα, αυτή η μάστιγα που θέριεψε το μεταπολιτευτικό κτήνος, αλλά και η μαζική φυγή νέων Ελλήνων, τεχνιτών και επιστημόνων, στις χώρες του εξωτερικού προς εξεύρεση καλύτερων συνθηκών εργασίας και βελτιωμένων αποδοχών, συνετέλεσαν στην δραματική συρρίκνωση των Ελλήνων παραγωγικής ηλικίας. Αυτή η θλιβερή πραγματικότητα είναι όχι μόνο ένα πάτημα της κυβέρνησης ώστε να εντατικοποιήσει τον σχεδιασμό της αντικατάστασης πληθυσμού μέσω της λαθρομετανάστευσης, αλλά και μια συνθήκη που διαμόρφωσε μια ισχνή και αδύναμη ελληνική εργατική τάξη, προδομένη και έκθετη στις ορέξεις των “αγορών”, στα μάτια των οποίων οι συνέλληνές μας δεν είναι οι όμαιμοι αδερφοί μας που αξίζουν σεβασμό, αλλά απλά παραγωγικές μονάδες υποχρεωμένες να εξυπηρετούν την φιλοχρήματη κενοδοξία τους.

Μέσα από αυτό το νομοθετικό τερατούργημα, θεσπίζεται η δυνατότητα της 13ωρης εργασίας σε δυο διαφορετικούς εργοδότες, μια πρακτική που δυστυχώς συμβαίνει ήδη στην αγορά αλλά η κυβέρνηση αντί να την αντιμετωπίσει στην ρίζα της, προστατεύοντας τους εργαζόμενους, την κανονικοποιεί. Μάλιστα, θα είναι πλέον δυνατή η σύμβαση “κατά παραγγελία”, όπου κάθε εργοδότης θα μπορεί να έχει στην διάθεσή του ένα προσωπικό χωρίς πλήρη ή μερική απασχόληση. Τουτέστιν, θα προσλαμβάνονται εργαζόμενοι δίχως ωράριο, οι οποίοι θα δεσμεύονται για όσο διάστημα διαρκεί η σύμβαση με 24ωρη ή και συντομότερη ειδοποίηση, ενώ η πληρωμή θα αφορά μόνο τις λίγες εργατοώρες που θα καλύπτουν ευκαιριακά τις εργοδοτικές ανάγκες. Πρόκειται για μια εν τοις πράγμασι σταδιακή εγκατάλειψη ακόμα και των ατομικών ή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ως στοιχειώδεις εργατικές κατακτήσεις προηγούμενων δεκαετιών, και την ολική έκθεση των εργαζομένων στον κίνδυνο της υπερκόπωσης και της σωματικής και ψυχικής εξουθένωσης.

Εκτός του ότι οι εργαζόμενοι πλέον δεν θα έχουν εγγυημένο ωράριο, θα βλέπουν τις αποδοχές τους από την εργασία κατά τις Κυριακές και αργίες να σημειώνουν πτώση, από το +75% που ίσχυε στο μόλις +40%. Περισσότερα εμπόδια θέτει επίσης το νέο νομοσχέδιο και στην διενέργεια των απεργιών, καίτοι αυτές τα τελευταία χρόνια σχεδόν στο σύνολό τους έχουν απαξιωθεί πλήρως από την εργατοκάπηλη αριστερά και τα κρατικοδίαιτα όργανά της.

Πρόκειται για μια κραυγαλέα περίπτωση άριστης συνεργασίας φιλελεύθερων και μπολσεβίκων, οι οποίοι από κοινού, αν και φαινομενικά ορμώμενοι από διαφορετικά κίνητρα, διαλύουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, συμβάλλοντας στην διάλυση της κοινωνικής συνοχής της Πατρίδος και στην καταστρατήγηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Καθίσταται σαφές σε κάθε αναγνώστη πως ο νόμος 5053/2023 που έφερε η ανθελληνική Νέα Δημοκρατία, για τον οποίον γίνεται λόγος, θα αποτελέσει έναν ζοφερό εφιάλτη για την συντριπτική πλειονότητα των συμπατριωτών μας, αλλά και ένα εργαλείο εκμετάλλευσης από μερίδα ασυνείδητων και καιροσκόπων εργοδοτών.

Παρά τις καθεστωτικές μεθοδεύσεις φίμωσης της εθνικιστικής ρητορικής, η Χρυσή Αυγή αποτελεί την μοναδική Εθνική παράταξη που ορθώνει γνήσιο αντισυστημικό λόγο, τασσόμενη ενάντια στην καπιταλιστική ελίτ και τα κυβερνητικά της υποχείρια. Με το Μέτωπο Νεολαίας στην πρωτοπορία του κινηματικού αγώνα, οι Εθνικιστές αποτελούν την πραγματική αντιπολίτευση με κοινωνική απήχηση και ουσιαστική δυναμική, πέρα από τις αυταπάτες της αριστεράς, της δεξιάς και των συνοδοιπόρων τους.

You may also like...

1 Response

  1. Takis says:

    Νά και ένα θαυμάσιο κείμενο για την εργατική τάξη της Ελλάδας, διότι όντως, χρειαζόμαστε περισσότερα τέτοια.

    Θα πώ κι εγώ ένα μικρό σχόλιο, παρότι είναι γενικόλογο.

    Δέν είναι δυνατόν όταν ο μεγάλος πληθυσμός αυτών που παράγουν ότι χρειάζεται να καταναλωθεί — η εργατική τάξη της χώρας δηλαδή— να είναι εγκλωβισμένος για καθοδήγηση των δικαιωμάτων τους να ακολουθεί τις ιδέες απο τα φρικουλίνια και τις “αριστερές-χωρίς-φύλλο”, όταν σχεδόν όλοι τους πλέον έκοψαν τα συνθήματα για την εργατιά και τώρα μιλάνε για ταυτότητες φύλου, που ήταν πάντοτε καθαρά ιδεολογία lifestyle των μεγαλοαστών.

    Βέβαια, η προπαγάνδα των καλών μας “υπερασπιστών” της εργατικής τάξης δεν σταματάει σε αυτά, γιατί για οποιαδήποτε άλλον τολμήσει να υπερασπιστεί την εργατική τάξη ακούμε αυτά τα διαμάντια:

    1 “Οι κακοί εθνικιστές ήταν υπέρ του κεφαλαίου και όχι υπέρ των εργατών!
    διότι ρωτούν γιατί δέν δίνουν οι κυβερνήσεις φορολογικά κίνητρα στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία!”
    Παρότι η βιομηχανία τα χρειάζεται για τους μισθούς των εργατών και την υγιή ανάπτυξη του χώρου εργασίας.

    2 Με ειρωνεία — “Μην πάει ο νους σας στο… κακό, “για την Ελλάδα” ενδιαφέρεται ο κάθε κακούργος εθνικιστής, από “αγνά πατριωτικά κίνητρα” διαπνέεται. Αλλά ζητούν ανάπτυξη της επισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα.”
    Είναι λές και λένε: κακούργοι εργάτες που θέλετε και ανάπτυξη για να μειωθούν τα δεκαεξάωρα που κάνετε κάθε μέρα.

    3 Καί, “Ζητούν την μείωση στος φόρους των μεγαλοξενοδόχων και λοιπών καπιταλιστών των νησιών να εφαρμοστεί “ώστε να έχουν μεγαλύτερη οικονομική ρευστότητα οι τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά και να μην επιδιώκεται βίαια η οικονομική τους ασφυξία”.
    Είναι λές και δέν ξέρουν ότι η χώρα μας έχει βασιστεί εντελώς στον τουρισμό και χωρίς ώριμες συνθήκες δεν μπορεί να αναπτύξει διαφορετική βιομηχανία.

    Αλλά, αυτοί είναι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *