Μίκης Μάντακας: ΠΑΡΩΝ! Αντιπροσωπεία του Μετώπου Νεολαίας στην Ρώμη – ΒΙΝΤΕΟ

48 χρόνια έχουν περάσει από την καταραμένη εκείνη ημέρα του 1975 όπου ο Έλληνας Εθνικιστής Μιχάλης (Μίκης) Μάντακας πέφτει νεκρός από τα πυρά των αριστερών έξω από τα γραφεία του MSI στην Ρώμη όπου σπούδαζε ιατρική.

Αντιπροσωπεία του Μετώπου Νεολαίας βρέθηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στην Ρώμη για να τιμήσει την μνήμη του πρώτου νεκρού του Ελληνικού Εθνικιστικού Κινήματος μεταπολεμικά. Ο ήλιος έχει ήδη δύσει και στην βροχερή via Ottaviano, στην γωνία που δολοφονήθηκε ο Μίκης, οι νέοι της Χρυσής Αυγής συναντούν Ιταλούς Συναγωνιστές που τους υποδέχονται με θέρμη.

Μια λιτή δέσμη με λευκά άνθη κατατίθεται στο σημείο εκ μέρους του Κινήματος της Χρυσής Αυγής. Η ιαχή «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» στο κέντρο της Ρώμης από τον Συναγωνιστή που πραγματοποιεί την κατάθεση δίνει το μήνυμα ότι και οι Έλληνες δεν ξεχνούν!

Έπειτα φτάνουν στο σημείο τα λάβαρα της εκδήλωσης. Μια Ελληνική σημαία και μια σημαία στα χρώματα της Εθνικιστικής Ιδέας υψώνονται στο σημείο της δολοφονίας συνοδεύοντας την μαρμάρινη πλάκα με το όνομα του Μίκη και την επιγραφή «Martire della Civilta Europea» (Μάρτυρας του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού).

Όλοι σε παράταξη και σε στάση προσοχής αναμένουν το σύνθημα και έπειτα από την απόλυτη σιγή οι αιθέρες δονούνται τρείς φορές: Camerata Mikis Mantakas, PRESENTE! Δίνεται παράγγελμα ανάπαυσης και σε λίγο παίρνει θέση στο σημείο ένας νέος της Azione Frontale. Φέτος η εκδήλωση έχει μια ιδιαίτερη προσθήκη, αναγιγνώσκεται το μήνυμα του πολιτικού κρατουμένου Νικόλαου Μιχαλολιάκου, ενός εκ των ελαχίστων Εθνικιστών της γενιάς του Μίκη που βρίσκεται ακόμα στον Αγώνα!

Ακολουθεί συνάντηση στον χώρο της Ιταλικής Εθνικιστικής οργάνωσης. Η Azione Frontale με επικεφαλής τον έμπειρο ακτιβιστή Ernesto Moroni έχει επιλέξει έναν δύσκολο δρόμο. Το κέντρο της δράσης της βρίσκεται σε μια περιοχή της Ρώμης όπου κυριαρχούν οι εργατικές κατοικίες και η βαριά εγκληματικότητα. Σε αυτές τις λαϊκές γειτονιές έχουν δημιουργήσει το δικό τους στέκι και γυμναστήριο ερχόμενοι σε ευθεία σύγκρουση με τους ναρκέμπορους. Η αστυνομία μπορεί να μην τολμά να πλησιάσει όταν πέφτει το σκοτάδι αλλά οι Εθνικιστές είναι εδώ!

Συζητήσεις για πολλές ώρες σε κλίμα θερμής Συναγωνιστικότητας. Οι Ιταλοί Εθνικιστές ρωτούν να μάθουν πρώτα απ’ όλα για τον φυλακισμένο Αρχηγό μας, έπειτα για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο αδελφών μας. Οι λεπτομέρειες των όσων αντιμετωπίζει η Χρυσή Αυγή εντυπωσιάζουν ακόμα και τους μετέχοντες στην βαριά ιστορία των πολιτικών συγκρούσεων της Ιταλίας.

Τα συμπεράσματα από τις εμπειρίες και των δύο Εθνών είναι κοινά: Πρώτος μας εχθρός οι φιλελεύθεροι με το «συντηρητικό» προσωπείο, οι συμμορίες της αριστεράς δεν είναι παρά οι χρήσιμοι ηλίθιοι αυτού του κατεστημένου. Η ημέρα φτάνει στο τέλος της και η ώρα της αναχώρησης πλησιάζει. Έλληνες και Ιταλοί Εθνικιστές, Συναγωνιστές και φίλοι πλέον, υπόσχονται να βρεθούν ξανά. Οι βάσεις για την κοινή δράση έχουν τεθεί και το μέλλον δεν θα αργήσει να φέρει τις κατάλληλες ευκαιρίες!

You may also like...

2 Responses

  1. February 29, 2024

    […] του Μετώπου Νεολαίας βρέθηκε και φέτος στην Ρώμη για να τιμήσει την μνήμη του. Με την δύση του […]

  2. March 1, 2024

    […] του Μετώπου Νεολαίας βρέθηκε και φέτος στην Ρώμη για να τιμήσει την μνήμη του. Με την δύση του […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *