Δράσεις μνήμης για τους Τ. Ισαάκ και Σ. Σολωμού στην Θεσσαλονίκη

26 χρόνια συμπληρώνονται από τις ημέρες εκείνες που οι μάρτυρες του Ελληνισμού Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού έπεσαν στα χώματα της μαρτυρικής Κύπρου ερχόμενοι αντιμέτωποι με την Τουρκική θηριωδία. Πρώτος ο Τάσος Ισαάκ, ένας γενναίος Έλληνας που δεν άντεχε να βλέπει την γη του να καταπατάται από τις ανατολίτικες ορδές και αποφάσισε, παρά τις απειλές και τις απαγορεύσεις, να συμμετάσχει σε μια Εθνική διαμαρτυρία. Εκεί έδωσε την ζωή του προσπαθώντας να σώσει από τα χέρια λυσσασμένων δολοφόνων έναν Συναγωνιστή του. Μόλις τρείς μέρες μετά, ο Σολωμός Σολομού προχωρά σε μια πράξη βγαλμένη μέσα από το πνεύμα των ηρωικότερων στιγμών του Ελληνισμού, αρνούμενος να ανεχτεί τα σύμβολα των κατακτητών και δολοφόνων του ξαδέλφου του Τάσου που μίαιναν πατρώα γη ορμά μέσα στις τάξεις του εχθρού και σκαρφαλώνει στον ιστό για να ξεσκίσει την μισητή ημισέληνο. Στο σημείο αυτό αφήνει και την τελευταία του πνοή χτυπημένος από τις σφαίρες Τούρκων παραστρατιωτικών.

Κι όμως, 26 χρόνια μετά Αθήνα και Λευκωσία επιμένουν να μην θέτουν την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς ενώπιον των ευθυνών τους, απέτυχαν να φέρουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου τους ενόχους για τις εν ψυχρώ δολοφονίες Ελλήνων Κυπρίων αλλά και για τη συνεχιζόμενη παράνομη εισβολή και κατοχή. Η μια μετά την άλλη οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις αντί να απαιτήσουν την δικαίωση των νεκρών, αντί να εκθέσουν παγκοσμίως την τουρκική κτηνωδία, αντί να διεκδικήσουν με κάθε μέσο την απελευθέρωση και την Ένωση για την οποία χύθηκε αίμα Ελλήνων, έχουν στήσει ένα πολιτικάντικο πανηγυράκι σε βάρος της Μνήμης και της Τιμής του Έθνους μιλώντας για «επαναπροσέγγιση», «διαπραγματεύσεις», «διακρατική φιλία», «συμβιβασμούς» και άλλα τόσα φαιδρά. Έτσι σήμερα διαγράφονται τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας, το βόρειο τμήμα νομιμοποιείται σαν τουρκικό και η διχοτόμηση οριστικοποιείται με την πορεία προς ένα υποτίθεται ομοσπονδιακό κράτος (έρμαιο των τουρκικών ορέξεων), όπου οι πολίτες θα είναι μέλη και των δύο «συνιστωσών πολιτειών».

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στέκει ενάντια στην λήθη και την υποχωρητικότητα τόσο της Κυπριακής όσο και της Ελλαδικής κυβέρνησης που αρνούνται να αντιμετωπίσουν τους δολοφόνους του Τάσου Ισαάκ και του Σολομώντος Σολωμού. Έτσι, ως μια ελάχιστη συμβολή στην Εθνική Μνήμη, μέλη του Μετώπου Νεολαίας προχώρησαν σε εκτεταμένες τοιχοκολλήσεις και αναγραφές συνθημάτων σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές ολόκληρης της Θεσσαλονίκης! Όσο και αν το καθεστώς επιμένει στην «αποκαθήλωση» των Εθνικών προτύπων, οι Χρυσαυγίτες ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την θυσία των Ηρώων και κάθε αλύτρωτη Πατρίδα του Ελληνισμού! Καθήκον όλων μας απέναντι στους πεσόντες αδερφούς μας είναι να μην τους θυμόμαστε μόνο για λίγες ημέρες του χρόνου, αλλά σε κάθε στιγμή της ζωής μας να ακολουθούμε το παράδειγμα τους με συνεχή και ασυμβίβαστο Αγώνα!

Η Κύπρος είναι μία και είναι Ελληνική!

You may also like...

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *