Οι άθλιες συνθήκες στην Υγεία και η Τράπεζα Αίματος της Πράσινης Πτέρυγας

Διανύουμε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους των τελευταίων ετών. Τόσο σε οικονομικό όσο και σε εθνικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο παρατηρούμε μία κατάπτωση, σήψη και παρακμή.

Μέσα σε όλα ο τομέας της Υγείας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος. Παρότι οι υποσχέσεις για αύξηση της ποιότητας της υγείας δίνουν και παίρνουν, παρά την πανδημία, τα έκτακτα κονδύλια, τα καθολικά και τα τοπικά λοκντάουνς “για να προστατέψουμε το σύστημα υγείας”, τα νοσοκομεία δείχνουν να υπολειτουργούν περισσότερο από ποτέ.

Φταίει άραγε η χρόνια υποστελέχωση; Οι τόσες αναστολές ιατρικού προσωπικού; Η αδιαφορία των υπευθύνων; Η υπερβολική προσέλευση ανασφάλιστων “επενδυτών”; Η κουτοπονηριά του νεοέλληνα που συχνά απλώνει χέρι σε κάθε τι δημόσιο λες και τα πάντα του ανήκουν;

Ίσως να φταίνε όλα μαζί. Η αδιαφορία, η ρεμούλα, η υπερβολική προσέλευση, η έλλειψη προσωπικού και αναγκαίων υλικών δημιουργεί αυτή την απαράδεκτη εικόνα που βλέπουμε σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία.

Η Χρυσή Αυγή ως κίνημα έχει μιλήσει πολλές φορές για το θέμα της υγείας από κάθε βήμα, όμως δεν έμεινε ποτέ στα λόγια. Επί δεκαετίες βρίσκεται δίπλα στον άξιο εργαζόμενο αλλά και στον απλό πολίτη, ακούγοντας και επικοινωνώντας τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Έχει ακόμα προβεί στην ίδρυση Τράπεζας Αίματος, υπό την Πράσινη Πτέρυγα που παρά την πανδημία, τις διώξεις και το κάθε εμπόδιο που μας βάζει το κράτος λειτουργεί κανονικά και πανελλαδικά εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, προσφέροντας ακόμα και το ίδιο μας το αίμα στην υπηρεσία της Πατρίδος μας.

Καλούμε τον αναγνώστη, να συμμετέχει κι αυτός στην Τράπεζα Αίματος του Λαϊκού Συνδέσμου. Απ’ όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεται, το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφτεί ένα κέντρο αιμοδοσίας και να συμπληρώσει στην φόρμα που θα λάβει εκεί πως πρόκειται να κάνει εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Λαϊκού Συνδέσμου Πράσινης Πτέρυγας.

Μην περιμένεις, γίνε Εθελοντής Αιμοδότης. Δώσε αίμα… Σώσε μια Ζωή!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *