Πλήθος νέων Εθνικιστών στις δραστηριότητες του πολυχώρου ΣΑΡΙΣΑ

Οι εγκαταστάσεις του Εθνικιστικού πολυχώρου ΣΑΡΙΣΑ στην Θεσσαλονίκη αποδεικνύονται πλέον μικρές για να χωρέσουν τις δεκάδες νέων Εθνικιστών που συρρέουν στις εβδομαδιαίες δραστηριότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε και η ανακοινωμένη προβολή της ταινίας “The Wind that Shakes the Barley” την Κυριακή 15 Μάϊου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Μετώπου Νεολαίας αποτέλεσε μάλιστα μία επιπλέον αφορμή για ακόμη περισσότερους νέους να έρθουν σε επαφή με το Κίνημα μας εκφράζοντας την επιθυμία τους να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στον όμορφο Αγώνα που δίνουμε.

Με αφετηρία το ιστορικό πλαίσιο της συγκεκριμένης ταινίας οι Συναγωνιστές είχαν αρχικά την ευκαιρία να μάθουν βασικά γεγονότα γύρω από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ιρλανδών. Επιπρόσθετα, στην ελεύθερη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκαν πλήθος παραλληλισμών με στιγμές τη Ελληνικής ιστορίας, και ιδίως με τα όσα αντιμετώπισαν οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ μαχόμενοι ενάντια στον ίδιο εχθρό. Μεταξύ των κοινών διαπιστώσεων των παρευρισκόμενων ήταν φυσικά και η διαχρονικότητα της στρατηγικής του διχασμού, που ακολουθούν οι αντίπαλοι κάθε επαναστατικού Κινήματος σπέρνοντας το δηλητήριο του συμβιβασμού και της λογικοφανούς μετριοπάθειας.

Με εξίσου μεγάλη επιτυχία διεξάγεται κάθε βδομάδα και η καθιερωμένη ανοιχτή λειτουργία του πολυχώρου, κάθε Παρασκευή 19:00-22:00. Το μοναδικό Εθνικιστικό Στέκι της πόλης προσφέρει την δυνατότητα σε κάθε γνήσιο Εθνικιστή να ανταλλάξει σκέψεις και ιδέες ελεύθερα υπό τους ήχους της δικιάς μας μουσικής, να ενισχύει τις ιδεολογικές του βάσεις και φυσικά να ενημερωθεί για την αληθινή επικαιρότητα μέσα τις εβδομαδιαίες ομιλίες.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *