Οικολογική παρέμβαση στο όρος Αιγάλεω

Στο όρος Αιγάλεω φυσάει αδιαφορία. Σκουπίδια, πλαστικά, λάστιχα, μπάζα παντού. Μέλη του Μετώπου Νεολαίας έκαναν αυτοψία στην περιοχή τον προηγούμενο μήνα και ενημέρωσαν τη Δημοτική Αρχή και το Δασαρχείο για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή του Άνω Κορυδαλλού. Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, ούτε για το πρόβλημα των σκουπιδιών αλλά ούτε για το πρόβλημα της κακής οδόστρωσης από το τέρμα των λεωφορείων έως και την περιοχή των πυροβολείων. Αυτό δυστυχώς δεν προκαλεί καμία έκπληξη, αφού ακόμα και αν βρεθεί κάποιος ευσυνείδητος υπάλληλος θα έχει να αντιμετωπίσει με την σειρά του την παντελή αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης, των αρμοδίων υπουργών.

Με την θερινή περίοδο προ των πυλών κι ενώ τόσα χρόνια η Πατρίδα μας πλήττεται από φωτιές, η ανάγκη για καθαρισμό των δασών μας είναι επιτακτική. Ως ευσυνείδητοι πολίτες, ως Έλληνες Εθνικιστές και με βαθύ το αίσθημα της περιβαλλοντικής προστασίας δεν μένουμε στα λόγια! Την Κυριακή 22 Μαΐου, κλιμάκιο του Μετώπου Νεολαίας, στα πλαίσια δράσης της Πράσινης Πτέρυγας, προχώρησε σε καθαρισμό δασολιβαδικής έκτασης του βουνού στην περιοχή του Άνω Κορυδαλλού.

Το όρος Αιγάλεω αποτελεί έναν πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή του Πειραιά που εκτείνεται σε πολλούς δήμους. Το όρος όμως δεν έχει μόνο περιβαλλοντική αξία. Σε αυτό τοποθέτησε ο Ξέρξης τον θρόνο του για να παρακολουθεί τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Εκεί βρίσκεται το Σπήλαιο Αφαίας, που παραμένει ανεκμετάλλευτο. Υπάρχει κοιμητήριο, σχολεία, επιχειρήσεις, στρατόπεδο και βέβαια το δάσος με την πλούσια βιοποικιλότητα του. Παρ’ όλα αυτά παραμένει υποβαθμισμένο και αφημένο στην τύχη του.

Οι Εθελοντές μας θα βρίσκονται πάντοτε εκεί, ενημερώνοντας και συμμετέχοντας σε ουσιαστικές δράσεις για την προστασία κάθε σπιθαμής της Ελληνικής Γης!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *