Οδοιπορικό Μετώπου Νεολαίας στην γη του Παύλου Μελά – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Παύλος Μελάς σημάδεψε τον Οκτώβριο του 1904, με τον άδικο αλλά ηρωικό του θάνατο, τον Μακεδονικό Αγώνα. Τον αγώνα που οδήγησε στη σωτηρία της, μέχρι τώρα απελευθερωμένης, Μακεδονίας και έγινε αφορμή για να εκφραστεί και πάλι το μαχητικό πνεύμα που πρέπει να διέπει τον Ελληνικό Λαό.

Ενθυμούμενοι την θυσία του μεγάλου αυτού ανδρός, που εγκατέλειψε την αστική ζωή και ευκολία για να ξεκινήσει Εθνικό αντάρτικο, πολυμελές κλιμάκιο του Μετώπου Νεολαίας επισκέφθηκε τον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Ήρωα, στο κέντρο του χωριού Μελάς της Καστοριάς, κατά την οποία ο Εθνικός Ύμνος και ο ύμνος του Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αντήχησαν στην στα Μακεδονικά όρη. Οι Συναγωνιστές επισκέφθηκαν επίσης την κατοικία όπου οι Οθωμανοί κύκλωσαν τον Παύλο Μελά και τους άνδρες του, μετά από προδοσία των Βουλγάρων, και εν συνεχεία απέτισαν φόρο τιμής στο κενοτάφιο που υπήρξε ο πρώτος τόπος αναπαύσεως του σώματος του.

Η παρουσία στους ιερούς τόπους των Αγώνων του γένους μας αλλά και η εκπληκτική ομορφιά της Ελληνικής Φύσης κατέστησαν την συγκεκριμένη εξόρμηση μια εκ των συγκινητικότερων δραστηριοτήτων του Μετώπου Νεολαίας. Είναι χαρακτηριστική η χαρά με την οποία έγιναν δεκτοί οι Συναγωνιστές από τους κατοίκους των οικισμών για τους οποίους η πολιτεία, πέραν ρηχών τυπικοτήτων, αδιαφορεί. Οι λιγοστοί άνθρωποι που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους για τα φώτα των τερατουπόλεων, αναγνωρίζουν στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τον φορέα που με συνέπεια δεκαετιών μεταλαμπαδεύει την Εθνική Μνήμη στην νέα γενιά.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *