Θεσσαλονίκη: Η Χρυσή Αυγή Τίμησε τους τελευταίους μαχητές της Πόλης – ΒΙΝΤΕΟ/Φωτορεπορτάζ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη (παράλληλα με τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Μυστρά) εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους τελευταίους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας.

Παρά τις γελοίες εξαγγελίες των παρακρατικών που έγραφαν πως «δεν έχουν χώρο οι φασίστες» αλλά και τις πιέσεις των αρχών η περιφρούρηση του Μετώπου Νεολαίας κατέλαβε ανενόχλητη από νωρίς την πλατεία των Αμπελοκήπων όπου βρίσκεται ανδριάντας του Αυτοκράτορα. Εν τέλει οι απειλές των ανθελλήνων περιορίστηκαν στον νυχτερινό βανδαλισμό του μνημείου με την ανοχή της δημοτικής αρχής…

Καθώς ο ήλιος άρχισε να δύει πλήθος Συναγωνιστών γέμισε τον χώρο με Εθνικιστικά λάβαρα και δυναμικό παλμό. Αρχικά πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Αρχηγού μας, του πολιτικού κρατουμένου Νικολάου Μιχαλολιάκου. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε εκπρόσωπος του Μετώπου Νεολαίας ο οποίος ανέλυσε το ιστορικό της επετείου και τόνισε το Εθνικό έργο που προσφέρει το Κίνημα της Χρυσής Αυγής διατηρώντας ζωντανή την Εθνική Μνήμη. Ακολούθησε χαιρετισμός του συναγωνιστή Γ. Χασιώτη, στελέχους της Κινήσεως Εθνικιστών Δικηγόρων, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζωντανό παράδειγμα των Χρυσαυγιτών ως απάντηση σε κάθε αντεθνική προσπάθεια. Τέλος τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Χ. Χατζησάββας ο οποίος, παραλληλίζοντας τις ημέρες της Άλωσης με το σήμερα, κάλεσε σε Εθνική Αφύπνιση το πλήθος των συγκεντρωμένων κατοίκων που παρακολουθούσαν την εκδήλωση.

Όπως κάθε συγκέντρωση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και αυτή η λιτή Τελετή έκλεισε με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής. 

Φωτογραφίες:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *