Συγκέντρωση Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Με μια λιτή εκδήλωση στο Μνημείο που υπάρχει στην πλατεία Ακριτών Πόντου στις Αχαρνές, η Χρυσή Αυγή Τίμησε την Μνήμη των 350 χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους νεότουρκους του Κεμάλ, ανήμερα της 19ης Μαΐου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημερινή πρόκληση Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε την 19η Μαΐου ως «ευλογημένη ημέρα».

Ο Συναγωνιστής Μιχαλολιάκος απάντησε πως δεν βρέθηκε ούτε ένας εκπρόσωπος του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, να πει ότι η 19η Μαΐου είναι μια καταραμένη ημέρα, ενώ αναφέρθηκε και στην επιγραφή του Μνημείου το οποίο αναφέρεται στα έτη 1918 έως 1923. Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, εκείνο που δεν γνωρίζουν πολλοί Έλληνες, είναι πως οι Αντάρτες του Πόντου, της Ελληνικής αυτής γης, πολεμούσαν μέχρι και το 1924.

Μετά την σύντομη ομιλία, ο ίδιος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο και άπαντες οι Συναγωνιστές, έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ τις Αλύτρωτες Πατρίδες, ούτε Εκείνους που έχυσαν το Αίμα τους για να κρατήσουν ζωντανή την Ταυτότητά τους μέσα σε ένα καθεστώς διώξεων το οποίο συνεχίστηκε και μετά την Γενοκτονία, από το Σοβιετικό Καθεστώς του Στάλιν.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *