Πορεία για τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού στην Θεσσαλονίκη

Μέσα στον καλοκαιρινό καύσωνα με τους “πατριώτες” του καναπέ κλεισμένους στα σπίτια τους ή ξεχυμένους σε κάποιο θέρετρο οι Έλληνες Εθνικιστές πιστοί στο Εθνικό καθήκον βγήκαν για ακόμη μια φορά στον δρόμο με πρωτοβουλία του Μετώπου Νεολαίας Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν την συμπλήρωση 23 ετών από την δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολομού.

Διασχίζοντας το κέντρο της πόλης η μάχιμη εθνικιστική νεολαία, με τα δυναμικά συνθήματα και την περήφανη παρουσία της τάραξε για άλλη μια φορά τον “μακάριο” ύπνο της μάζας στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα προς εχθρούς και φίλους πως Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ασυμβίβαστη και με ακλόνητη πίστη στην Ιδέα.

Παρά την πανικόβλητη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού η πορεία έφτασε μέχρι τον προκαθορισμένο στόχο, έξω από το προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου αναγνώστηκε και θυροκολλήθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στην υποχωρητικότητα Ελλαδικών και Κυπριακών κυβερνήσεων απέναντι στους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού.

23 χρόνια συμπληρώνονται από τις ημέρες εκείνες που οι μάρτυρες του Ελληνισμού Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού έπεσαν στα χώματα της μαρτυρικής Κύπρου ερχόμενοι αντιμέτωποι με την Τουρκική θηριωδία. Πρώτος ο Τάσος Ισαάκ, ένας γενναίος Έλληνας που δεν άντεχε να βλέπει την γη του να καταπατάται από τις ανατολίτικες ορδές και αποφάσισε, παρά τις απειλές και τις απαγορεύσεις, να συμμετάσχει σε μια Εθνική διαμαρτυρία. Εκεί έδωσε την ζωή του προσπαθώντας να σώσει από τα χέρια λυσσασμένων δολοφόνων έναν συναγωνιστή του. Μόλις τρείς μέρες μετά ο Σολωμός Σολομού προχωρά σε μια πράξη βγαλμένη μέσα από το πνεύμα των ηρωικότερων στιγμών του Ελληνισμού, αρνούμενος να ανεχτεί τα σύμβολα των κατακτητών και δολοφόνων του ξαδέλφου του Τάσου που μίαιναν πατρώα γη ορμά μέσα στις τάξεις του εχθρού και σκαρφαλώνει στον ιστό για να ξεσκίσει την μισητή ημισέληνο. Στο σημείο αυτό αφήνει και την τελευταία του πνοή χτυπημένος από τις σφαίρες Τούρκων παραστρατιωτικών.

Κι όμως, 23 χρόνια μετά Αθήνα και Λευκωσία επιμένουν να μην θέτουν την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς ενώπιον των ευθυνών τους, απέτυχαν να φέρουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου τους ενόχους για τις εν ψυχρώ δολοφονίες άοπλων Ελλήνων Κυπρίων αλλά και για τη συνεχιζόμενη παράνομη εισβολή και κατοχή. Η μια μετά την άλλη οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις αντί να απαιτήσουν την δικαίωση των νεκρών, αντί να εκθέσουν παγκοσμίως την τουρκική κτηνωδία, αντί να διεκδικήσουν με κάθε μέσο την απελευθέρωση για την οποία χύθηκε αίμα Ελλήνων έχουν στήσει ένα πολιτικάντικο πανηγυράκι σε βάρος της Μνήμης και της Τιμής του Έθνους μιλώντας για «επαναπροσέγγιση», «διαπραγματεύσεις», «διακρατική φιλία», «συμβιβασμούς» και άλλα τόσα φαιδρά. Έτσι σήμερα διαγράφονται τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας, το βόρειο τμήμα νομιμοποιείται ως τουρκικό και η διχοτόμηση οριστικοποιείται σε ένα υποτίθεται ομοσπονδιακό κράτος (έρμαιο των τουρκικών ορέξεων), όπου οι πολίτες θα είναι μέλη και των δύο «συνιστωσών πολιτειών».

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έχοντας σε αυτό μαζί της την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού (ακόμα και το μέρους αυτών που αναζητούν λύσεις σε λάθος πρόσωπα και παρατάξεις), καταδικάζει αυτή την απαράδεκτη υποχωρητικότητα τόσο της Κυπριακής όσο και της Ελλαδικής κυβέρνησης απέναντι στους δολοφόνους του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Καταδικάζει επίσης στο σύνολο της την εφαρμόζουσα πολιτική επι του Κυπριακού καθώς αυτή παραμένει αντεθνική όσο το θέμα δεν τίθεται στην πραγματική του βάση, αυτή της παράνομης εισβολής και κατοχής.

Η Κύπρος είναι μία και είναι Ελληνική!

Φωτογραφίες:

Δείτε στιγμιότυπα από την πορεία και αποσπάσματα εκ των ομιλιών ΕΔΩ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *