Ημερήσια εξόρμηση στα βουνά του Μοριά – Επίσκεψη στο κρυφό σχολειό της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Φενεού

Την Κυριακή πρώτη του μήνα, κλιμάκιο του Μετώπου Νεολαίας πραγματοποίησε ημερήσια εξόρμηση στα βουνά του Μοριά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φενεού. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση από τον Ηγούμενο της Μονής Αγ. Γεωργίου Φενεού, ο οποίος μας εξιστόρησε τον πρωταγωνιστικό της ρόλο διαχρονικά.

Το ιστορικό μοναστήρι κατά τα χρόνια της τουρκοκρατίας μετατράπηκε σε κρυφό σχολειό, ενώ παράλληλα λειτουργούσε ως ορμητήριο του Παπαφλέσσα και του Κολοκοτρώνη για την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου, οι κομμουνιστές μη σεβόμενοι  την ιερότητα του χώρου μετέτρεψαν τα κελιά των μοναχών σε φυλακές αντιφρονούντων πατριωτών, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να καταταγούν στον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Η κατάληξη όλων αυτών ήταν να σφαγιαστούν μαζί με τον ηγούμενο και τους μοναχούς της Μονής  στο βάραθρο (Τρύπα) Φενεού.

Όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Ιερά Μονή, ακολούθησε ολιγόλεπτη διαδρομή πέριξ της λίμνης Δόξα και εν συνεχεία ανάβαση στα βουνά της περιοχής. Αφού φτάσαμε στην κορυφή του βουνού και  ήχοι της φύσης δημιουργούσαν ένα κλίμα ευφορίας πραγματοποιήθηκε ιδεολογική συζήτηση μεταξύ των συναγωνιστών.

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων εξορμήσεων, οι νέοι της Χρυσής Αυγής επιλέγουν να βρίσκονται δίπλα στη Φύση, από το να γεμίζουν τις καφετέριες  με τους αποχαυνωμένους νέους. Παράλληλα, αδιαφορούν για τις συνήθειες του μαζανθρώπου, οι οποίες τους φυλακίζουν σε μια υλιστική φυλακή δίχως αξίες και οράματα.

Η απόκτηση σωματικής και πνευματικής δύναμης είναι πρωταρχικό μέλημα των Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής για τον πολυμέτωπο αγώνα που δίνεται υπέρ πατρίδος και εναντίον όλων.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *