Ημερίδα του Μετώπου Νεολαίας με θέμα τα «Ναρκωτικά».
Την Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, το Μέτωπο Νεολαίας πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα το μείζον πρόβλημα των εξαρτήσεων, τόσο από τις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ, όσο και από τα τυχερά παιχνίδια και διάφορα ηλεκτρονικά μέσα. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στα γραφεία μας στην οδό Μεσογείων, σε μια αίθουσα κατάμεστη από νέους και νέες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εθνικιστικής νεολαίας, δίνοντας το μήνυμα πως το πιο ζωτικό και υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας λέει «όχι» στα ναρκωτικά, αλλά και σε κάθε είδους εξάρτηση. Μέλη του Μετώπου Νεολαίας ανέλυσαν με λεπτομερή και παραστατικό τρόπο, με την χρήση εικόνων και γραφημάτων, πως οι ναρκωτικές ουσίες καταστρέφουν τον ανθό της κοινωνίας, ώστε να πάψει να μάχεται για Ζωή, Πατρίδα και Ελευθερία.
Ο κύκλος των ομιλιών ξεκίνησε με την συναγωνίστρια Αθηνά, η οποία έκανε μια αναλυτική παρουσίαση στατιστικών στοιχείων και ερευνών σχετικά με τις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ κατά κύριο λόγο, με τα συμπεράσματα αυτών να είναι άκρως ανησυχητικά και συγκλονιστικά. Όπως όλα δείχνουν το πρόβλημα του εθισμού και της εξάρτησης από αυτά μαστίζει τις νεανικές ηλικίες, οδηγώντας ολοένα και περισσότερα ελληνόπουλα στην αποχαύνωση και δυστυχώς πολλές φορές στο θάνατο. Επίσης, δυσάρεστη πραγματικότητα αποτελεί ότι η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες της Ευρώπης που πλήττεται βαθιά από το πρόβλημα αυτό. Ένα πρόβλημα το οποίο διογκώνεται με ολοένα και περισσότερο αυξανόμενους ρυθμούς στο πέρασμα των ετών, ενώ εμφανίζεται συχνότερα πλέον όχι μόνο στην νεανική ηλικία, αλλά και στην εφηβική, σε πολύ μεγάλα ποσοστά.
Έπειτα, ο συναγωνιστής Γιάννης έδωσε αναλυτικά τους ορισμούς της εξάρτησης και του εθισμού, συγκεκριμενοποιώντας τι σημαίνει ακριβώς να είναι κάποιος εξαρτημένος ή εθισμένος στις ναρκωτικές ουσίες, στο αλκοόλ, στα τυχερά παιχνίδια και σε διάφορα τεχνολογικά μέσα, όπως είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, η τηλεόραση, τα κινητά τηλέφωνα κ.α. Ακόμη, αναφέρθηκε στα αίτια του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι ο καπιταλισμός και ο φιλελευθερισμός δημιουργούν μια πλασματική ευμάρεια, οδηγώντας τους νέους, και όχι μόνο, σε έναν άκρατο υπερκαταναλωτισμό, στα πλαίσια του οποίου βρίσκει γόνιμο έδαφος η εξάπλωση κάθε είδους εξάρτησης. Η αναπόφευκτη κρίση των αξιών, των ιδανικών και του πολιτισμού γενικότερα που προκαλείται, έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την έλλειψη υγιών προτύπων για τους νέους, καθώς τους μυεί σε μια νοοτροπία που θέτει υπεράνω της αγάπης για την πατρίδα και την ίδια την ζωή, την λατρεία του χρήματος και των εφήμερων και κίβδηλων απολαύσεων. Η Χρυσή Αυγή, εντούτοις, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προ πολλών δεκαετιών για τα δεινά του καπιταλισμού και κατ’ επέκταση της συγκεκριμένης θανατηφόρας μάστιγας, επισημαίνοντας πως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός ευρύτερου και σκοτεινού σχεδίου, που σκοπό του έχει τον αφανισμό του Έθνους μας, αλλά και του Ανθρώπου γενικότερα.
Η επόμενη ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον συναγωνιστή Δημήτριο Τζεμπετζή, ο οποίος με την ιδιότητα του Νομικού έκανε μια αναλυτική και γλαφυρή παρουσίαση των προτεινόμενων μοντέλων που παρουσιάζονται κατά καιρούς για την λύση του προβλήματος, επισημαίνοντας και αιτιολογώντας επακριβώς τα θετικά και τα αρνητικά τους σημεία, την αποτελεσματικότητα τους, και τυχόν άλλες σκοπιμότητες που μπορεί να υποκρύπτουν κάποιες από αυτές τις προτάσεις. Ακόμη, επισήμανε την δικαιολογία που προτάσσεται συνήθως από διάφορους «προοδευτικούς» κύκλους, οι οποίοι θέλουν να μας πείσουν ότι η εμφάνιση και η εξάπλωση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά είναι δήθεν αποτέλεσμα της φασίζουσας καταστολής. Στην ουσία τα αίτια αυτά είναι απόρροια των φιλελεύθερων και καταναλωτικών κοινωνιών, και η επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος δεν είναι καθόλου απλή, και σε καμιά περίπτωση δεν θα επέλθει με την αποποινικοποίηση των «ελαφριών» ναρκωτικών, όπως ευαγγελίζονται κάποιοι σύγχρονοι «προοδευτικοί», διοργανώνοντας ανάλογα, κατάπτυστα φεστιβάλ. Πέρα, λοιπόν, από την αυστηρότερη ποινικοποίηση, απαραίτητη κρίνεται η δημιουργία κατάλληλων κοινοτικών κέντρων, πλήρως στελεχωμένων με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό μιας πληθώρας ειδικοτήτων, που στόχο θα έχουν την περίθαλψη και την θεραπεία των εξαρτημένων ατόμων, επιδιώκοντας πάνω από όλα την αυτονομία τους και την επανένταξη τους στην κοινωνία. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η φυγή από την πραγματικότητα δεν είναι ελευθερία, όπως ψευδώς κάποιοι κηρύττουν για να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες και συμφέροντα, αντίθετα καταστρέφουν το σημαντικότερο και πιο δυναμικό τμήμα του πληθυσμού. Η λύση, ωστόσο θα επέλθει μέσα από μια ριζοσπαστική κοινωνική αλλαγή, που μόνο το Εθνικιστικό Κίνημα μπορεί και θέλει πραγματικά να επιφέρει.
Στην συνέχεια το λόγο έλαβε η συναγωνίστρια Ουρανία Μιχαλολιάκου, η οποία προέβη στην ανάλυση του προβλήματος από ψυχολογικής απόψεως, μιλώντας πέρα από την σωματική εξάρτηση και για τον ψυχολογικό εθισμό. Επίσης, αναφέρθηκε σε μια σειρά αιτιών, όπως είναι η μόδα, ο μιμητισμός, το αίσθημα κυριαρχίας στην παρέα, η κοινωνική πίεση, η αναζήτηση λύσης στα διάφορα προβλήματα, η μοναξιά, η αναζήτηση ευφορίας και οι διάφορες τραυματικές εμπειρίες. Παράλληλα, αναφορά έγινε στην διαδικασία μετατροπής ενός χρήστη από περιστασιακό σε κανονικό, καθώς και οι διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται η φύση της ουσίας, καθώς και ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία του ατόμου. Συχνό φαινόμενο είναι τα άτομα αυτά να μην παραδέχονται ότι είναι εξαρτημένα, αρνούμενα να αντικρύσουν την πραγματικότητα ως ένα είδος άμυνας, ενώ αρκετά είναι και τα παραδείγματα περιπτώσεων που δεν πιστεύουν ότι θα θεραπευτούν, είτε γιατί δεν το σκέφτονται, είτε γιατί δεν έχουν την κατάλληλη ενημέρωση, είτε γιατί πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν πάντοτε να θεωρούνται από την υπόλοιπη κοινωνία ως περιθωριακά και στιγματισμένα. Εκτενής αναφορά έγινε, επίσης, σε διάφορους ψυχοπαθολογικούς παραμέτρους, με τα άτομα αυτά να στερούνται συνήθως του αισθήματος της ευχαρίστησης και να χαρακτηρίζονται από αδυναμία ελέγχου, με αποτέλεσμα να επιζητούν την άμεση ικανοποίηση μέσω της ναρκωτικής ουσίας, η οποία λαμβάνει τον ρόλο του υποκατάστατου των βασικών βιολογικών αναγκών. Για ένα εξαρτημένο άτομο οι μακροχρόνιοι στόχοι μετατρέπονται σε ικανοποίηση του εδώ και τώρα, με την προηγούμενη δυσάρεστη κατάσταση να επιστρέφει μετά το πέρας της επίδρασης της ουσίας, στην οποία προστίθεται και το αίσθημα της ενοχής, καθώς η ουσία το μόνο που προσφέρει είναι μια προσωρινή αναβολή του όποιου προβλήματος βιώνει το άτομο, και όχι την οριστική απαλλαγή του. Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή πρεσβεύοντας υγιείς αξίες και ιδέες, προσφέρει έναν αυτοσκοπό και ένα πνεύμα αγωνιστικό, που δεν επιτρέπει στον νέο να διακατέχεται από κανένα είδος παθητικότητας και παραίτησης, καθώς τον τροφοδοτεί με μαχητικότητα, θάρρος, ορμή και υγιή κοινωνικά πρότυπα. Η Νεολαία της Χρυσής Αυγής λέει ένα βροντερό «ΟΧΙ» τόσο στα ναρκωτικά όσο και σε κάθε είδους εξάρτηση, καμιά ανοχή στους εμπόρους που σκορπούν τον θάνατο και πιστεύει ότι πρέπει να δίνεται βοήθεια σε κάθε εξαρτημένο νέο, δίνοντας του κίνητρα για Ζωή.
Η Χρυσή Αυγή και το Μέτωπο Νεολαίας παροτρύνει κάθε νέο και νέα σε συνεχή Αγώνα, για μια ζωή ελεύθερη από οποιαδήποτε είδους εξάρτηση, θεωρώντας απαραίτητη την προστασία του αίματος των αδελφών μας, κάθε νέου Έλληνα και νέας Ελληνίδας. Πρόκειται για το ίδιο αίμα που χύθηκε άλλοτε ηρωικά από τους ένδοξους προγόνους μας. Για τον συνεκτικό μας δεσμό με το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον. Για ένα μέλλον Δίκαιο, Ελεύθερο και Υγιές. Εμείς, απέναντι στο αδύναμο σώμα και πνεύμα, αντιπαρατάσσουμε την αυτάρκεια, την μαχητικότητα, την ορμή και τον δυναμισμό της Εθνικιστικής Νεολαίας.