Φενεός 2024: Παρόντες στο μνημόσυνο για τα θύματα της κομμουνιστικής σφαγής – ΒΙΝΤΕΟ

Την Κυριακή 14 Ιουλίου, κλιμάκιο Συναγωνιστών των τοπικών πυρήνων δράσης παρευρέθη για ακόμα μια χρονιά στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Φενεού. Αυτόν τον ιερό τόπο επέλεξαν οι κομμουνιστές να μετατρέψουν σε τόπο μαρτυρίου χιλιάδων Ελλήνων τους οποίους απήγαγαν, βασάνισαν και εκτέλεσαν στα χρόνια της κατοχής.

Όσο οι Έλληνες αντιστέκονταν στους Ιταλούς, Αλβανούς, Γερμανούς και Βούλγαρους κατακτητές, οι κομμουνιστές με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ τρομοκρατούσαν ολόκληρα χώρια της υπαίθρου, με στόχο την βίαιη στρατολόγηση του ντόπιου πληθυσμού και χρησιμοποιώντας την απλόχερη παροχή όπλων και χρημάτων από τους Βρετανούς “συμμάχους”. Συλλήψεις, βασανιστήρια, λαϊκά δικαστήρια και εκτελέσεις ήταν η απάντηση στην οποιαδήποτε άρνηση ένταξης στον κομμουνιστικό στρατό. Ένα στρατό του οποίου η ηγεσία είχε ως μοναδικό αληθινό σκοπό την εξάλειψη των πολιτικών αντίπαλων και την δια των όπλων κατάληψη της εξουσίας για την υποδούλωση της Ελλάδας στο Σοβιετικό μπλοκ.

Στο βάραθρο του Φενεού, επιβεβαιωμένα ρίχτηκαν 1700 Έλληνες ενώ έρευνες εκτιμούν τουλάχιστον 4000 θύματα επιπλέον. Σε χρόνια που η συμμετοχή σε αυτές τις Τελετές Μνήμης έχει ατονήσει, εμείς οι Χρυσαυγίτες συνεχίζουμε να είμαστε εκεί, κρατώντας ζωντανή την Εθνική Μνήμη, τιμώντας όλους αυτούς που Αγωνίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο, αντιστάθηκαν και μαρτύρησαν στα χέρια των αιμοσταγών κομμουνιστών.

Η παρουσία μας στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, έγινε για ακόμα μια χρονιά δεκτή με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους συγγενείς των θυμάτων, αναγνωρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως είμαστε ο μοναδικός πολιτικός φορέας που κάθε χρόνο δίνει δυναμικό “παρών“, ανεξαρτήτως κοινοβουλευτικής παρουσίας ή εκλογικών αναμετρήσεων. Στεφάνι εκ μέρους του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε ο Συναγωνιστής Λάμπρος Χουσάς από τον πυρήνα δράσης της Αργολίδας.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *