Τα διδάγματα της Λεγεώνας στο σήμερα και η Χρυσή Αυγή ως παράδειγμα

Μια από τις πιο εμβληματικές εκφράσεις του Ευρωπαϊκού Εθνικισμού υπήρξε η δράση των Εθνικιστών στην Ρουμανία κατά τον μεσοπόλεμο υπό την καθοδήγηση και ενορχήστρωση του θρυλικού Corneliu Zelea Codreanu. Το κίνημα της «Λεγεώνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ» έδωσε έναν πολυμέτωπο αγώνα τόσο ενάντια στην ντόπια ιουδαϊκή και πλουτοδημοκρατική εξουσία, όσο και ενάντια στο διεφθαρμένο ρουμανικό Παλάτι, κάτι που οδήγησε σε τρομερές συγκρούσεις με το καθεστώς και εν τέλει στην στυγνή δολοφονία του Codreanu το 1938. Η πνευματική παρακαταθήκη του κινήματος αυτού είναι απαράμιλλη κι αποτελεί οδηγό για τις κινήσεις των Εθνικιστών ανά την Ευρώπη που επιθυμούν να ανακαταλάβουν την πατρίδα τους από τις δυνάμεις της σήψεως, μια τέτοια παρακαταθήκη είναι κι οι 7 αρχές της Λεγεώνας, οι οποίες διατυπώθηκαν στο 2ο τεύχος του εντύπου “Προγονική Γη”.

  • Ηθική Καθαρότητα: Η καθαρότητα, με την οποία αντίκρυζε ο αρχηγός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και οι διωκόμενοι πιστοί συναγωνιστές, τους ανθρωπάκους της εξουσίας που σκυλεύανε επί συνειδήσεων και ψυχών όταν οι πραιτοριανοί του καθεστώτος τους μετέφεραν δέσμιους προς τέρψιν των συγκατανευσιφάγων και κλακαδόρων της εξουσίας, εκείνες τις περίεργες μέρες του φθινοπώρου του 2013, όταν η προδοτική και ξενόδουλη αστική δεξιά από τρόμο για την αλματώδη άνοδο του Λαϊκού Συνδέσμου, καταστρατήγησε κάθε πτυχή νομιμότητας και αποπειράθηκε να φυλακίσει πολιτικούς αντιπάλους της.
  • Ανιδιοτέλεια: Ο άδολος και αγνός αγώνας του κάθε Χρυσαυγίτη, είτε αυτός είναι ψηφοφόρος, είτε είναι απλός εθελοντής ή στέλεχος. Ένα ανώτερο πνεύμα που διακατέχει τους γνήσιους αγωνιστές από τον αρχηγό του Κινήματος, τον συναγωνιστή Ν. Γ. Μιχαλολιάκο, που αγωνίζεται για πάνω από μισό αιώνα για τον Εθνικισμό, μέχρι τα νέα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες που αντιμάχονται ένα ολόκληρο σιχαμερό κατεστημένο και διατρανώνουν την πίστη τους στους δρόμους και στις γειτονιές των πόλεων μας για Φυλή, Πατρίδα και κοινωνική δικαιοσύνη. Κορυφαίο παράδειγμα του πνεύματος αυτού δεν είναι άλλο από τους δοξασμένους Ήρωες μας που δολοφονήθηκαν άνανδρα στις 1 Νοεμβρίου του 2013 από τις οπλισμένες κάννες ενός μισάνθρωπου και αντεθνικού καθεστώτος που πολεμάει οτιδήποτε υγιές. 
  • Ενθουσιασμός: Αυτός που διέπει τον ανθό της Ελληνικής νεολαίας η οποία δίνει διψήφια ποσοστά εκλογικής απήχησης στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και δεν διατάζει ακόμα και σήμερα να πυκνώνει τις τάξεις του. Αυτός δίνει κουράγιο στον δύσβατο αλλά και συνάμα δίκαιο αγώνα μας.
  • Πίστη, Δουλειά, Τάξη, Ιεραρχία, Πειθαρχία: Αθάνατες αξίες οι οποίες στάθηκαν οδηγά σημεία για τον Ελληνισμό διαχρονικά, αξίες του ανθρώπου που φέρει έναν πολιτισμό ανώτερο, έναν πολιτισμό αρμονικό με τα φυσικά μοτίβα, έναν πολιτισμό-δημιουργό Παρθενώνων αλλά και ένας αξιακός κώδικας που έχει προσφέρει ασύλληπτα και αθάνατα έπη στην ιστορία όπως το έπος του Μαραθώνα και των Πλαταιών.
  • Η Αφύπνιση της ενέργειας και η Δύναμη του Έθνους ως δομικά στοιχεία της Νίκης: Ιδεολογικά μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει επιτελέσει έργο μέσω ιστορικών περιοδικών, εφημερίδος κι εκδόσεων που μορφοποιούν ένα σθεναρό πνευματικό υπόβαθρο που μπορεί να επανελληνίσει τον λαό μας, την ώρα που οι πολιτικάντηδες αναλώνονται σε ανούσιους διαπληκτισμούς και φληναφήματα περί οραμάτων, δημοκρατικών ελευθεριών και λοιπών κούφιων λόγων. Μακριά από μυωπικές κομματικές νοοτροπίες το Κίνημα μας διαχρονικά έχει θέσει την συνειδητή και ουσιαστική Εθνική Αφύπνιση του Λαού μας ως πρώτο στόχο κάθε ενέργειας.
  • Δικαιοσύνη: Πραγματική δικαιοσύνη επ’ ωφελεία του Ελληνικού λαού και όχι υπέρ των αστών πλουτοκρατών οι οποίοι στηρίζουν μια εθνοκτόνο κοινοβουλευτική δημοκρατία, χρηματοδοτούν διεφθαρμένα και χρεοκοπημένα κόμματα και ΜΜΕ (την 4η εξουσία του τόπου) και αποτελούν φυσικά εντολοδότες των πολιτικών. Μόνο οι Έλληνες Εθνικιστές κατακεραυνώνουν διαχρονικά τα σκάνδαλα των ηγητόρων της πολιτικής ζωής του τόπου και εκθέτουν τους μεγαλοκαρχαρίες καναλάρχες που χρωστάνε εκατομμύρια εμπαίζοντας τον λαό και ευθαρσώς κουνώντας του το δάχτυλο και από πάνω. 
  • Πράξεις, όχι λόγια: Πολύ σημαντική παράμετρος που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει αποδείξει και με το παραπάνω ακολουθεί πιστά. Άφθονη κινηματική δράση σε κάθε γωνιά της Ελλάδος με προεκτάσεις εθνικές και κοινωνικές, με διείσδυση στη νεολαία, με συνδικάτα δικά της σε επαγγελματικούς κλάδους, με μαχητική παρουσία στον δρόμο και συμμετοχή σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις που τραντάζουν τα σαθρά θεμέλια του συστήματος. Σε αντίθεση με άλλα δήθεν “σκληρά δεξιά” κόμματα (τα οποία φυσικά αποτελούν ιστορικά την “ουρά” της Ν.Δ. και του συστήματος γενικότερα) και λοιπούς “εθνικιστές” του πληκτρολογίου που αναλώνονται σε διαδικτυακές ιστορικές αναλύσεις και κριτική εκ του ασφαλούς, ο Λαϊκός Σύνδεσμος δοκιμάζεται εδώ και δεκαετίες στην ζοφερή ζώσα πραγματικότητα και βγαίνει κάθε φορά ισχυρότερος και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για περαιτέρω  μάχες.

Αντιπαραβάλλοντας αυτά τα ιερά προστάγματα που πηγάζουν από το αρχέγονο φυλετικό καθήκον στην σημερινή πραγματικότητα, διαπιστώνεται ξεκάθαρα πως μόνο οι Έλληνες Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ έχουν την τιμή να ακολουθούν κατά γράμμα και με απόλυτο σεβασμό στο Αίμα που κυλάει στις φλέβες τους τις αρχές του μεγάλου Εθνικιστή του Μεσοπολέμου Corneliu Codreanu. Αντίστοιχα οι καιροί επιβάλλουν να ενταθεί με αυτά τα πρότυπα ο αγώνας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη ενάντια στην εθνοκτόνο Ε.Ε., στον φιλελευθερισμό και τον νεομαρξισμό για την επιβίωση των Εθνών. Τα πραγματικά δυναμικά κινήματα δεν χάνονται, γι αυτό καθόλου τυχαία το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα την ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποτέλεσε πρότυπο σε οργάνωση, δομή και πρακτικές για Εθνικιστές απανταχού της Ευρώπης. Ο αγώνας για Πατρίδα και Ελευθερία συνεχίζεται!

Νικόλαος Δ.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *