Οι εργασίες στο Αγρόκτημα της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προχωρεί το σχέδιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας. Παράλληλα με τη συγκέντρωση ντόπιων σπόρων, που συνεχίζεται, αρχίσαμε, σε τακτική βάση μετά την πρώτη βροχή, τις εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του κτήματος:

Τα τρία άλογα, που σώσαμε απ’ το κολαστήριο των Πλαταιών, ανακτούν σιγά σιγά βάρος και εμπιστοσύνη στους ανθρώπους – αν και έχουν πολύ δρόμο ακόμη μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους. Χρόνος αφιερώθηκε, όπως και κάθε μέρα, στα τρία άλογα που σώσαμε από το κολαστήριο των Πλαταιών και που διεκδικούν ήδη τον τίτλο των …μασκώτ του Αγροκτήματος.

Στο συγκεκριμένο πρωτοποριακό πρόγραμμα της τοπικής μας συμμετέχουν, κατά τον χρόνο και τις δυνάμεις τους, όσοι συναγωνιστές επιθυμούν και τα αποτελέσματά του ευελπιστούμε ότι θα είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας με τέτοια γκάμα δράσεων, γιατί είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας με ολοκληρωμένη και πρακτικά εφαρμόσιμη Ιδεολογία.

Σε καθημερινή βάση γίνονται πλέον οι εργασίες στο Αγρόκτημα της Τοπικής μας στην Αμάρυνθο. Χρυσαυγίτες και Χρυσαυγίτισσες, που μετέχουν στο σχέδιο για την δημιουργία μιας Ζωντανής Τράπεζας Ντόπιων Σπόρων σε παραδοσιακό και βιολογικό αγρόκτημα, αφιερώνουν εναλλάξ κάποιες ώρες την εβδομάδα διαμορφώνοντας την καλλιεργήσιμη έκταση, επισκευάζοντας τις εγκαταστάσεις και φροντίζοντας τα άλογα.Οι Έλληνες πρέπει και μπορούν να επιστρέψουν στη γη τους, να ξανανιώσουν τον γλυκό κάματο της αγροτικής ζωής, να γευτούν τ’ αποτελέσματα της εργασίας τους και να συσφίξουν τις σχέσεις τους, με τον τρόπο που μόνο όσοι εργάζονται μαζί μπορούν. Οι Χρυσαυγίτες, παιδιά της πόλης και της αστικοποιημένης εποχής μας οι περισσότεροι, δείχνουμε τον δρόμο.

Κορμοί κυπαρισσιών χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της περίφραξης του χώρου άσκησης των αλόγων στο Αγρόκτημα της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας. Μια βαριά και όμορφη κατασκευή που έφτιαξαν οι συναγωνιστές μέσα σε μερικές μόλις ώρες. Παράλληλα μεταφυτεύτηκαν στην οριστική τους θέση τα πρώτα φυντάνια λαχανικών και αρωματικών φυτών, από τους σπόρους που συγκεντρώσαμε.

Στιγμιότυπα από την κατασκευή του φράκτη:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *