Πεζοπορία και οικολογική δράση στον Αίνο
Βασική αρχή της Εθνικιστικής μας Κοσμοθεωρίας είναι η κατανόηση ότι αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της Φύσης, της Γης στην οποία γεννηθήκαμε και για την οποία αγωνιζόμαστε. Η οικολογία έχει γίνει τα τελευταία χρόνια κάτι περίπου σαν “μόδα”. Οι αριστεροί και δεξιοί διεθνιστές οι οποίοι -όπως λένε- αγωνίζονται για την διατήρηση των διαφόρων ζωϊκών ειδών αλλά την ίδια στιγμή δεν δέχονται την διαφορετικότητα στους ανθρώπους και απορρίπτουν και την ίδια την έννοια της Φυλής, που αποτελεί αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Από την άλλη υπάρχει και ένα νέο “φρούτο”, η “διανοουμενίστικη οικολογία” εκπρόσωποι της οποίας είναι οι διάφοροι νεόπλουτοι, καπιταλιστές, μεγαλοβιομήχανοι μαζί με κάτι κυράτσες των βορείων προαστίων. Ιδιοκτήτες και μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, βιομηχανιών και εργοστασίων που γεμίζουν με απόβλητα την Πατρίδα μας, ευθύνονται για την μόλυνση του περιβάλλοντος, τον θάνατο χιλιάδων ζώων και την ίδια ώρα γεμάτοι θράσος διοργανώνουν “οικολογικές μαζώξεις” σε βραδιές τσαγιού με απώτερο βέβαια σκοπό να “δειχτούν” στις κοσμικές στήλες των περιοδικών!
Οι Εθνικιστές στεκόμαστε απέναντι στις παραπάνω “μόδες” και αγωνιζόμαστε έμπρακτα για τον Φυλετικό Ανθρωπισμό και την Οικολογική Συνείδηση. Ο καθένας από εμάς βιώνει το Είναι του ως έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της Φύσης. Για κάθε δένδρο που καίγεται, για κάθε ζώο που πεθαίνει πληγώνεται όλο και βαθύτερα η Πατρίδα μας.
Το να μιλούμε για οικολογία δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αν δεν την εφαρμόζουμε στην πράξη. Το φετινό καλοκαίρι νιώσαμε για ακόμη μία χρονιά στη Κεφαλονιά τις φλόγες και τους καπνούς από τις πυρκαγιές που κάποιοι εγκληματίες βάζουν καταστρέφοντας την Πατρίδα μας. Πυρκαγιές που δεν έκαψαν μόνο εκατοντάδες στρέμματα στα χωριά του νησιού μας αλλά απείλησαν τον ίδιο τον Εθνικό Δρυμό του Αίνου, το “Monte Nero” μας. Το παράδειγμα των Σιμωτάτων είναι τρανό, αφού δεν μπήκαν ούτε μία, ούτε δύο φωτιές. Κάποιοι είχαν βάλει στο μάτι το Μεγάλο Βουνό. Η αδιαφορία του κράτους είναι δεδομένη (βλ. καταγγελίες για εγκληματική αδιαφορία του διοικητή της Πυροσβεστικής στην Κεφαλονιά) όπως και τα -μικρά ή μεγάλα- συμφέροντα που κρύβονται πάντοτε πίσω από τους εμπρησμούς. Όμως αυτό που είναι το πιό σημαντικό απ’ όλα είναι ν’ αποκτήσει ο κάθε συμπατριώτης μας συνείδηση της ευθύνης του.
Πριν από λίγες ημέρες, μία παρέα συναγωνιστών από τον Πυρήνα Κεφαλονιάς του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, στα πλαίσια των δράσεων της Πράσινης Πτέρυγας, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε πεζοπορία στον Αίνο. Ξεκινήσαμε λίγο μετά την ανατολή του ηλίου την ανάβαση προς την κορυφή του Μεγάλου Βουνού περπατώντας ανάμεσα στην πυκνή εντυπωσιακή βλάστηση της μαύρης κεφαλληνιακής ελάτης. Περάσαμε το “κτίριο Μεταξά” το οποίο με ευχαρίστηση είδαμε πως διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και μετά από κάποιες στάσεις για ξεκούραση φτάσαμε στην κορυφή. Ο συνδυασμός του καθαρού αέρα, της μοναδικής διαδρομής και της θέας του νησιού μας σαν “πιάτο” ακριβώς κάτω από τα πόδια μας δημιούρησαν ένα μοναδικό συναίσθημα γαλήνης!
Αυτό που μας εξόργισε πραγματικά είναι το γεγονός ότι στα σημεία που είναι προσβάσιμα στο κοινό, ιδίως προς την αρχή της πεζοπορικής διαδρομής, αντικρύσαμε πολλά, πάρα πολλά σκουπίδια. Δυστυχώς ο περίφημος “νεοελληνικός πολιτισμός” μας έδειξε για άλλη μιά φορά το πραγματικό του πρόσωπο με δεκάδες μπουκάλια, αποτσίγαρα, χαρτιά, πλαστικά… Ευτυχώς, γνωρίζοντας το “επίπεδο” ορισμένων συμπατριωτών μας, ήμασταν υποψιασμένοι για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο από πριν, είχαμε εφοδιαστεί με τα κατάλληλα “υλικά” (σακούλες απορριμάτων, γάντια) και έτσι καθαρίσαμε την περιοχή. Αυτό που πρέπει να γίνει βίωμα είναι ότι δεν θα μπορέσουμε ν’ αλλάξουμε το σημερινό σύστημα αν πρώτα δεν αλλάξουμε τους εαυτούς μας. Όλοι όσοι “τα χώνουν” -και δικαίως- στους πολιτικούς, στο κράτος, στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της θυσίας των πάντων στο βωμό του κέρδους, ας κάνουν το πρώτο βήμα και τουλάχιστον ας μην πετάνε τα σκουπίδια τους όπου τους καπνίσει. Διότι η εικόνα που αντικρύσαμε τις προάλλες στον Αίνο έδειξε το λιγότερο ότι ο λαός μας δεν είναι σε τίποτα άμοιρος ευθυνών. Η οικολογία δεν είναι απλά ένα τσιτάτο, είναι στάση ζωής, γι’ αυτό ο καθένας μας ξεχωριστά το καλύτερο που έχει να κάνει για αρχή είναι να κοιταχτεί στον καθρέφτη και ν’ απαντήσει στο ερώτημα τί πραγματικά έχει πράξει για ν’ αλλάξει την σημερινή τραγική κατάσταση!