Εργασιακή Αξιοπρέπεια εδώ και ΤΩΡΑ!

Τις τελευταίες ώρες και μέσα από την κοινωνική δικτύωση, αναδείχθηκε ακόμα μια φορά το καθεστώς εργασιακής εκμετάλλευσής που μαστίζει την Ελλάδα του 2021 χάρη σε εργοδότες – κεφαλαιοκράτες, οι οποίοι καρπώνονται την εξαντλητική εργασία των υπαλλήλων τους σε πλούτο δίνοντας μισθούς πενίας.

Αναφερόμαστε φυσικά στην διοίκηση της εταιρείας των jumbo. Μίας εταιρείας η οποία έχει προκαλέσει ξανά το κοινό αίσθημα στο παρελθόν με τηλεοπτικές διαφημίσεις που προσβάλουν το ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια, προβάλλοντας συστηματικά «ομοφυλόφιλα ζευγάρια», σκηνές σεξουαλικοποίησης ανηλίκων κ.α. Ενώ λοιπόν τα έσοδα της εν λόγω εταιρείας σημείωσαν χαρακτηριστική αύξηση, αποφάσισε να επιβάλλει εσωτερικό κανονισμό για τους εργαζόμενους με τον οποίο κατ’ ουσίαν ο υπάλληλος καταδικάζεται σε ένα νέο δυστοπικό καθεστώς.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι παύουν να έχουν συγκεκριμένη εργασιακή έδρα ενώ εξαρτώνται πλήρως από την αυθαίρετη κρίση της εταιρείας ο ανενεργός χρόνος εργασίας, η διάρκεια της δουλειάς καθώς και το πλήρες πρόγραμμα των ωραρίων. Τα παραπάνω συνοδεύονται μάλιστα και από τον πλήρη έλεγχο σε άδειες και δικαιώματα, ακόμα και την δυνατότητα επιβολής προστίμου έως του 25% του μηνιαίου μισθού του υπαλλήλου! Τέλος, εξαιρετικά ανησυχητικό είναι το γεγονός πως τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων παρέχονται και αυτά στον πλήρη έλεγχο της διοίκησης μίας εταιρείας ακραίου καταναλωτισμού για την οποία μπορεί να αποδειχθεί “χρυσορυχείο” η εκμετάλλευση της καταγραφής συνηθειών και προτιμήσεων Ελλήνων πολιτών.

Το παράδειγμα της εν λόγω εταιρείας με τις παραπάνω απάνθρωπες συνθήκες φυσικά και δεν είναι το μόνο στην Ελλάδα του 2021. Ως Έλληνες Εθνικιστές, φοιτητές και εργαζόμενοι, βιώνουμε καθημερινά παρόμοιες πρακτικές και αντεργατικές πολιτικές από τις αισχροκερδείς διοικήσεις εταιρειών που πλουτίζουν σε βάρος στην πλάτη της ιερής αξίας της εργασίας.

Η περίπτωση των καταστημάτων jumbo αποτελεί την αποτύπωση της άμεσης ανάγκης για αλλαγή του αισχρού νομοθετήματος Χατζηδάκη που καταργεί de facto το 8ωρο και υποβιβάζει το εργατικό δυναμικό της Χώρας σε είλωτες. Αποτελεί επίσης μια ακόμα επιβεβαίωση ότι πίσω από κάθε “προοδευτικό” προσωπείο κρύβεται ένας στυγνός εκμεταλλευτής.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟ,
ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΜΙΣΘΟ!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *