Προς μελλοντικούς πρωτοετείς

Αγαπητέ Συναγωνιστή,
Δεν έχει σημασία αν κατάφερες να εισαχθείς στην πρώτη ή σε οποιαδήποτε άλλη σχολή της επιλογής σου, εφόσον επιλέξεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχεις μπροστά σου έχεις ένα νέο, ιδιαίτερο «κεφάλαιο» ζωής στο οποίο ως Εθνικιστής θα συναντήσεις πολλές προκλήσεις. Μια σειρά μικρών και μεγάλων επιλογών, ικανών να σε μεταλλάξουν, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό ολόκληρη την μετέπειτα πορεία σου.

Είναι πιθανό οι σπουδές σου να σε οδηγήσουν σε μια άγνωστη πόλη μακριά από οικεία πρόσωπα. Εκεί, από την πρώτη κιόλας μέρα, θα συναντήσεις διάφορους πρόθυμους μπούληδες, από «δημοφιλείς» φοιτητικές παρατάξεις, που με στημένες φράσεις και ψεύτικα χαμόγελα θα συστηθούν σαν φίλοι. Δυστυχώς, δεν λείπουν αυτοί που «παρασύρονται» από τις υποσχέσεις αυτών των παραταξιακών πλασιέ για νυκτερινές εξόδους, (άχρηστες) σημειώσεις και κοινωνική δικτύωση. Είναι χιλιοπαιγμένο έργο οι περιπτώσεις «ακομμάτιστων εθνικιστών» που μόλις βρεθούν στο ακαδημαϊκό περιβάλλουν κάποιου αστικού κέντρου γίνονται ξαφνικά κολλητοί των αστοδεξιών κομματόσκυλων. Αν τους αντιμετωπίσεις γι’ αυτή τους την φαινομενική μετάλλαξη, θα σου απαντήσουν με την φαιδρή αλλά δικαιολογία «τι να έκανα, όταν ήρθα δεν ήξερα κανέναν», αποδεικνύοντας απλά ότι ποτέ δεν διέθεταν πραγματική Εθνικιστική συνείδηση πέρα από μια ευκαιριακή και ανώδυνη ενασχόληση.

Ίσως πάλι βρεθείς σε μια από τις απροκάλυπτα αριστερο-κρατούμενες σχολές. Το αντεθνικό κλίμα θα σε πιέζει να είσαι προσεκτικός ενώπιον των σου συμφοιτητών και θα δεις πολλούς να μεταλλάσσονται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα χάριν του κοινωνικού κομφορμισμού. Εκεί, η βρωμιά φαντάζει συχνά απρόσκοπτα κυρίαρχη, σε βαθμό που μπορεί να σε οδηγήσει στην απελπισία για οποιαδήποτε θετική αλλαγή. Είναι άλλωστε γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες η αριστερά έχει καταφέρει να κυριαρχήσει σε πανεπιστήμια καθιστώντας πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα γιάφκες με την κάλυψη δεξιών και μη κυβερνήσεων.

Μην υποκύψεις σε τίποτα απ’ όλα αυτά! Η αδράνεια, η απομόνωση και ο συμβιβασμός είναι σαράκι που θα πλήξει πολύ γρήγορα τα θεμέλια της ιδεολογικής σου ταυτότητας και θα σε μετατρέψει στον νεο-ραγιά που μισείς. Οι αντίπαλοι μας είναι θρασύδειλοι και με μεγάλη ευκολία θα επιτεθούν σε όποιον αντιληφθούν ότι είναι μόνος και ανένταχτος. Ταυτόχρονα, δεν έχουν πραγματική δύναμη και απήχηση στην συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών. Τρέφονται από τους μύθους και τις εντυπώσεις περασμένων δεκαετιών και γι’ αυτό θα σε προσεγγίζουν με τέτοια απελπισία. Η απόχη στις φοιτητικές εκλογές ξεπερνά το 90%(!) σε όλα σχεδόν τα τμήματα, δεν σε αντιπροσωπεύουν αυτοί.

Οργανώσου στον κοντινότερο πυρήνα του Μετώπου Νεολαίας. Εκεί θα βρεις Εθνικιστές που έχουν ήδη αντιμετωπίσει και ξεπεράσει όλες τις παραπάνω προκλήσεις, θα βρεις Συναγωνιστές που θα σε στηρίξουν ακόμα κι αν βρίσκονται σε κάποια γειτονική πόλη. Αν πάλι στην πόλη σου δεν υπάρχει ήδη κάτι οργανωμένο προσπάθησε να βρεις ομοϊδεάτες σε κάθε χώρο όπου κινείσαι και επικοινώνησε μαζί μας ώστε να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε τον δικό σας πυρήνα δράσης. 

Κάθε Έλληνας νέος είναι ευπρόσδεκτος να συμμετάσχει στον αγώνα που δίνουμε, αρκεί να διέπεται από την απαιτούμενη σοβαρότητα και να είναι διατεθειμένος να απορρίψει τις «εύκολες λύσεις» των καθεστωτικών επιλογών ή της ανούσιας διαδικτυακής εκτόνωσης. Άφησε λοιπόν κατά μέρος τις επιφυλάξεις που καλλιεργεί η εχθρική προπαγάνδα, έλα να μας γνωρίσεις, να συζητήσουμε όσες απορίες έχεις και ίσως διαπιστώσεις ότι στη σχολή σου υπάρχουν ήδη και άλλοι Εθνικιστές που είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις εντός του χαώδους φοιτητικού περιβάλλοντος.

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ,  ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *