Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2007

Δήμος Ιωαννίνων: "Απαγορεύεται να καταθέσετε στεφάνι"

 

Κάθε Σεπτέμβριο, στην Ανατολή Ιωαννίνων, διοργανώνεται εκδήλωση μνήμης του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού από τοπικούς συλλόγους, όπου παρευρίσκονται τοπικοί άρχοντες και αντιπροσωπείες κομμάτων. Ακολουθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ποντίων, από τους συλλόγους, τους πολιτικούς και τα κόμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμμετείχε και το ΚΚΕ (παρά τη γνωστή στάση του κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία). Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει το Μέτωπο Νεολαίας Ιωαννίνων.
 
Ζητήσαμε εγκαίρως άδεια για κατάθεση στεφάνου, την οποία και πήραμε. Όταν όμως φτάσαμε εκεί, το κατεστημένο έδειξε απροκάλυπτα το αληθινό του πρόσωπο. Στο χώρο υπήρχαν δύο λεωφορεία της Ο.Π.Κ.Ε. και οι αστυνομικοί μας ενημέρωσαν ότι δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση, ούτε να καταθέσουμε στεφάνι. Προκλήθηκαν μικροεντάσεις μεταξύ των μελών μας και των αστυνομικών. Καθώς πετούσαμε τις προκυρήξεις μας, μοιράζαμε τα φυλλάδιά μας και φωνάζαμε συνθήματα για τον Πόντο και τη Μικρασιατική Ελλάδα, οι αστυνομικοί βίαια μας ώθησαν σε ένα στενό, αποκόβοντας μας ουσιαστικά από την εκδήλωση. Συνεχίσαμε και εκεί να μοιράζουμε φυλλάδια και να φωνάζουμε συνθήματα. Τότε μας ζητήθηκε να αποχωρήσουμε εντελώς και η άρνησή μας απαντήθηκε με την δήλωση ότι θα οδηγηθούμε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Η ένταση αναζωπυρώθηκε και στην ερώτησή μας για ποιό λόγο μας απαγορεύεται να παρευρεθούμε στην εκδήλωση, ενώ είχαμε λάβει άδεια, άλλοι μας απάντησαν ότι "είναι εντολή του Δημάρχου Ιωαννιτών" και άλλοι απλώς ότι "είναι άνωθεν εντολή" (έτσι μάθαμε και εμείς ότι η αστυνομία διοικείται από Δημάρχους). Τελικά, δώσαμε τα στοιχεία μας και απομακρυνθήκαμε προσωρινά, για να επιστρέψουμε μετά το πέρας της εκδήλωσης και να αποτίσουμε τον δικό μας φόρο Τιμής στο μνημείο γενοκτονίας των προγόνων μας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του κόσμου στα συνθήματα και τις προκυρήξεις μας ήταν ιδιαίτερα θερμή και πολλοί διαμαρτυρήθηκαν στην αστυνομία για την απαγόρευση συμμετοχής μας στην εκδήλωση.
 
 
Το κείμενο της προκύρηξης:
 
"Ανήκουμε σε εκείνη τη μερίδα των Ελλήνων που γνωρίζει καλύτερα τί σημαίνει κατατρεγμός και τουρκική βαρβαρότητα. Το όνομα Πόντιος συνδέθηκε με τη προσφυγιά σαν ένας τίτλος που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στις καρδιές μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ταυτίστηκε με το καθημερινό μας αγώνα για την επιβίωση και τη Ιστορική Μνήμη.
 
Η Ταυτότητά μας σήμερα κινδυνεύει να χαθεί κι η θύμηση της ιερής Πατρίδας μας , που πέρασε από τους Πατέρες μας σε εμάς, πιθανόν να μην φτάσει στα παιδιά και τα εγγόνια μας.
 
Εισπράττουμε καθημερινά τη χλεύη των πολιτικάντηδων που, ξεχνώντας τα πάθη μας, σχεδιάζουν «φιλίες» προς χάριν συμφερόντων με τους απογόνους του σφαγέα Κεμάλ.
 
Η Ιστορία μας παραχαράσσεται και οι αδικαίωτοι νεκροί μας υπενθυμίζουν το Χρέος που εμείς κληρονομήσαμε. Μας καλούν να αντισταθούμε στον οδοστρωτήρα των συνειδήσεων.
 
Γιατί μία Πατρίδα σκλαβωμένη δεν είναι Πατρίδα ξεχασμένη!
 
ΠΟΝΤΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ!"
 
ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.