Κυριακή, 23 Ιουλίου 2006

Θερμοπύλες 2006: Μνήμη-Τιμή-Όρκος

Τα καλοκαιρινά Σάββατα, οι νεοέλληνες σπεύδουν στις παραλίες. Τα Σαββατόβραδα οι νέοι σπεύδουν στα μπαράκια για ποτό, χορό και «κοινωνικές επαφές». Οι μεγαλύτεροι στις ταβέρνες - αν το αντέχει η τσέπη τους - ή στα σπίτια τους, βλέποντας την τηλεοπτική επιτυχία του φετινού καλοκαιριού: «Η νέα πρόκληση του Ισραήλ». Το Σάββατο 22 Ιουλίου δεν διέφερε σε τίποτα απ’ τα υπόλοιπα – για τους νεοέλληνες. Για κάποιους Έλληνες νέους όμως, διέφερε.

 
Το Σάββατο 22 Ιουλίου, δεκάδες νέων εθνικιστών ξεκίνησαν σε μικρές ομάδες από τους τόπους κατοικίας τους, διασχίζοντας την χώρα, για να συναντηθούν το βράδυ στα Ιερά χώματα των Θερμοπυλών. Για εκείνους - για εμάς - αυτή η μέρα ήταν μέρα Μνήμης, Τιμής και Όρκου.
ΜΝΗΜΗ: Όταν οι εξουσιαστές καταβάλλουν επίμονες προσπάθειες για την πλήρη Ιστορική και Εθνική λήθη, εμείς αντιστεκόμαστε. Αντιστεκόμαστε ενθυμούμενοι τις μεγαλειώδεις στιγμές πραγμάτωσης του Ελληνικού Ηρωικού Ιδεώδους στην Ιστορία της Φυλής και του Γένους μας. Ατενίζουμε το άγαλμα ενός από τους παραδειγματικότερους πολεμικούς Ηγέτες, το μνημείο των πεσόντων οπλιτών και η ενδοξότερη μάχη της ιστορίας ξαναζωνταντεύει γύρω μας, αφηγούμενη από έναν συναγωνιστή μας.
ΤΙΜΗ: Όταν οι εξουσιαστές συνειδητά τιμούν τα άξια χλευασμού και χλευάζουν τα άξια τιμής, εμείς αντιστεκόμαστε. Αντιστεκόμαστε αποδίδοντας τιμές στους Άνδρες, που πραγμάτωσαν τις αρχέγονες Αξίες του πολιτισμένου ανθρώπου. Ακίνητοι σε παράταξη, τιμούμε με αυτήν την ελάχιστη ένδειξη πειθαρχίας την απόλυτη Πειθαρχία εκείνων, που έγιναν αιώνιο και παγκόσμιο παράδειγμα Αυτοθυσίας, Υπεράσπισης και Πολεμικής Αρετής. 
ΟΡΚΟΣ:  Όταν οι εξουσιαστές εξευτελίζουν την πανάρχαια ιερότητα της ορκωμοσίας, δεχόμενοι δια νομοθεσίας την δέσμευση ατίμων που ορκίζονται στην τιμή τους, εμείς αντιστεκόμαστε. Αντιστεκόμαστε δίνοντας Όρκο στα πνεύματα των Ηρώων, που καθαγίασαν με το αίμα τους το χώμα των Θερμοπυλών, ότι όταν έρθει η ώρα «άμμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες», ως τρανών προγόνων ιχνηλάτες...
 
 

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.