Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Προεδρικές Εκλογές 2013

Εξαγωγή Συμπερασμάτων

 
Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λόγω του ότι κανένας υποψήφιος δεν εισέπραξε ποσοστό πέραν του 50% οι εκλογές συνεχίστηκαν και την επόμενη Κυριακή αλλά αυτή την φορά με υποψηφίους τους δύο πρώτους της πρώτης Κυριακής. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξελέγη ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος προέρχεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, δηλαδή το αντίστοιχο της Νέας Δημοκρατίας.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης στο παρελθόν είχε προκαλέσει κατά συρροή το πατριωτικό αίσθημα του Ελληνισμού της Κύπρου, με την υπερψήφιση του "Σχεδίου Ανάν", δηλαδή της νομιμοποίησης της εισβολής και της κατοχής αλλά και την δημιουργία τουρκικού ομόσπονδου κρατιδίου στο βόρειο τμήμα του νησιού. Προκάλεσε το πατριωτικό αίσθημα του λαού μας το 2005 όταν δήλωνε πως ο Μυθικός αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. ήταν ένα λάθος. Προκάλεσε το πατριωτικό αίσθημα του λαού μας, πρόσφατα, όταν ταύτισε τους Αιγύπτιους που μετανάστευσαν στην Κύπρο με τους Κύπριους.
 
Αλλά κατάφερε και εξελέγη με ποσοστό 57,48% δηλαδή 236,965 ψήφους. Δεν θα αναφερθώ στις τακτικές του εξαπάτησης του Λαού γιατί πάνω κάτω διαχρονικά είναι οι ίδιες τόσο σε Κύπρο όσο και στην Μητροπολιτική Ελλάδα. Δεν θα αναφερθώ στις τακτικές εξαπάτησης του Λαού που χρησιμοποίησε γιατί το κοινό που απευθύνομαι διαφέρει από το δικό του, έτσι έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει όταν κάποιος τον εξαπατά μπροστά από τα ίδια του τα μάτια. 
 
Από την άλλη πλευρά ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς, συγκέντρωσε ποσοστό 42,52 % ήτοι 175,267 ψήφους. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το ΑΚΕΛ σημείωσε την σημαντικότερη του νίκη στην ιστορία του. Αλλά μας έδειξε ότι ακόμα και αν ισοπεδώσεις την μεγαλύτερη ναυτική βάση και τον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του νησιού και σκοτώσεις 13 άτομα οι απώλειες που θα έχεις από τους υποστηρικτές σου θα είναι μηδαμινές. 
 
Έτσι το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να εξαγάγω είναι ότι ο λαός μας είναι άξιος της μοίρας του. Αυτοί που τον ψήφισαν, όταν βιώσουν τις συνέπειες των πράξεων τους θα τον απαρνηθούν και εκ των υστέρων θα μας πουν πως εκ των προτέρων ήξεραν το ποιόν του. Ας είναι. Εμείς προειδοποιήσαμε τον λαό και του δώσαμε μια τίμια επιλογή. Εκ των προτέρων αποκηρύξαμε τον πατριδοκάπηλο βαψομαλλιά και κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε. Τώρα ας γίνει ότι είναι να γίνει. 
 

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.