Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Τελικά υπάρχουν ακόμα καθηγητές που αντιστέκονται!

 

 
Διαβάσαμε στο tvxs, την ιστοσελίδα του "προοδευτικού" δημοσιογράφου Κούλογλου, γνωστού υποστηρικτή των αναρχικών (θυμίζουμε το DVD του για... "το μήνυμα του Δεκέμβρη") και βέβαια γνωστού λασπολόγου κάθε τί εθνικού, ένα κείμενο που καταγγέλλει για "μισαλλοδοξία" την διευθύντρια ενός σχολείου σε κάποια γειτονιά της Αθήνας. Εμείς, θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο Εύγε στην συγκεκριμένη διευθύντρια η οποία αποδεικνύει πως υπάρχουν ακόμα Έλληνες (με το Ε κεφαλαίο) καθηγητές που αντιστέκονται στα "πολυπολιτισμικά" και αντεθνικά εκπαιδευτικά προγράμματα των εκάστοτε κυβερνήσεων. Στην όλη ιστορία στοχοποίησης της διευθύντριας, εκτός από τον Κούλογλου, πρωτοστάτησαν και οι γνωστοί κουλτουριάρηδες Συριζαίοι Schooligans. Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας (οι σημειώσεις δικές μας):
 
"... Η διευθύντρια αποφάσισε να γιορτάσει με έναν πρωτότυπο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, δίνοντας εντολή να τοιχοκολληθεί σε όλες τις αίθουσες του γυμνασίου ένα μισαλλόδοξο κείμενο γεμάτο ειρωνικές και περιφρονητικές αναφορές για τους μετανάστες. Στο δε προαύλιο αυτού του σχολείου, εκεί όπου Ελληνόπουλα και Αλβανόπουλα παίζουν μαζί μπάσκετ, για τέσσερις μήνες έμεινε γραμμένο ένα άκρως προσβλητικό σύνθημα κατά των Αλβανών" (μήπως και αυτό η καθηγήτρια το έγραψε κύριοι "προοδευτικοί";... Για τα υβριστικά ανθελληνικά συνθήματα, με τα οποία βρίθουν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμιά μας, δεν σας είδαμε να δείχνετε την ίδια "ευαισθησία"...)
 
"Η διευθύντρια, ερωτώμενη από τους Schooligans για το αισχρό μήνυμα που στόλιζε το προαύλιο, από τη μία υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να σβηστεί αφού είναι γραμμένο σε ταρτάν και από την άλλη, ότι είχε μεν ειδοποιήσει τον Δήμο να έρθει κάποιος να το σβήσει, χωρίς ωστόσο να λάβει ανταπόκριση."(Ορίστε, την πήρατε την απάντησή σας! Δεν σας φτάνει αυτή η επεξήγηση; Θέλετε κι άλλα μήπως;...)
 
«Παρακαλούμε τους διευθυντές να αφιερώσουν δύο ώρες προκειμένου να οργανωθούν εκδηλώσεις και συζητήσεις για τα θέματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μη-ανεκτικότητας που χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Ο σκοπός των εκδηλώσεων αυτών πρέπει να είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στα θέματα του σεβασμού της διαφορετικότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης…» έγραφε η εγκύκλιος που εστάλη στις 18 Μαρτίου προς όλους τους Διευθυντές την ελληνικών σχολειών με την υπογραφή της υφυπουργού Παιδείας, Έυη Χριστοφιλοπούλου. Και προκειμένου να «ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στα θέματα σεβασμού της διαφορετικότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης» η Διευθύντρια έδωσε εντολή σε καθηγητή να τοιχοκολληθεί το απαράδεκτο κείμενο, με διάκοσμο εκκλησιαστικής αισθητικής, με τίτλο «Αν διαβείς παράνομα τα ελληνικά σύνορα». (Η απάντηση της διευθύντριας ήταν για άλλη μιά φορά αποστομωτική σε όσους έβγαλαν την χολή τους: «Εγώ το είδα σαν μια απλή σύγκριση για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τι στις άλλες χώρες. Είναι ένα κείμενο θετικό για την Ελλάδα! Δείχνει πόσο ανεκτική χώρα είναι! Γιατί να θίγεται κάποιος;»!!!)
 
Εμείς ένα έχουμε να πούμε: ΕΥΓΕ και πάλι ΕΥΓΕ!
 

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.