Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Ο Εθνικισμός στην Τέχνη - 2ος κύκλος [#58]

Πονεμένη Βόρειος Ήπειρος…

Το εικονιζόμενο γλυπτό αποτελεί έργο του καλλιτέχνη Κώστα Σεφερλή, το οποίο κατασκευάστηκε το 1951. Παρά το γεγονός ότι το κεφάλι έχει αποκοπεί από το υπόλοιπο σώμα, το συγκεκριμένο άγαλμα απεικονίζει ως νεαρή γυναίκα την Βόρειο Ήπειρο, η οποία παραμένει σκλαβωμένη, γιατί τα παιδιά της την έχουν ξεχάσει…

Αφορμή για το συγκεκριμένο θέμα, για να είμαι ειλικρινής, στάθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών της χώρας, Κοτζιά, ο οποίος δήλωσε αυτολεξεί: «Η Βόρεια Ήπειρος είναι κομμάτι της Αλβανίας και εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανατρέψουμε τα σύνορα. Αυτές είναι ψυχώσεις που κάνουν κακό στη χώρα». Με αυτές τις δηλώσεις και τις μελλοντικές πράξεις του, ο συγκεκριμένος σταλινιστής πολιτικός εκτελεί την Βόρειο Ήπειρο και τους συμπατριώτες μας στα τρία μέτρα. Ουσιαστικά, «αποκεφαλίζει» την Βόρειο Ήπειρο.

Και δεν μπορώ να μην θυμηθώ και τον κυριολεκτικό αποκεφαλισμό του αγάλματος της Βορείου Ηπείρου, στον οποίο προχώρησαν οι ομοϊδεάτες του στο πρόσφατο παρελθόν. Όπως γίνεται εμφανές στην παραπάνω εικόνα, άγνωστοι παρακρατικοί (αριστερού ή αναρχικού προσήμου)  προέβησαν στην βεβήλωση ενός αγάλματος, το οποίο συμπυκνώνει στην μορφή του τα βάσανα και τους αγώνες του ελληνικού λαού.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, και στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάποιων η Ιδεολογία πρεσβεύει την ομορφιά, την αισθητική και την αρμονία, ενώ κάποιοι άλλοι μαθαίνουν πολύ απλά να είναι αποτελεσματικοί χασάπηδες της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού λαού.

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 44 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.