Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Θερινό Ηλιοστάσιο

Θερινό Ηλιοστάσιο

21 Ιουνίου: Θερινή Τροπή του Ήλιου. Για χιλιάδες χρόνια, σε όλους τους λαούς με γνήσια ινδοευρωπαϊκή καταγωγή, η μεγαλύτερη ημέρα του έτους λατρεύεται ως γεγονός χαρμόσυνο και λυτρωτικό. Ο φωτοδότης Ήλιος επαναβεβαιώνει την βασιλεία του και δωρίζει στους ανθρώπους τύχη αγαθή και υγεία. Και όσοι άνθρωποι είναι σεβάσμιοι και υψιπετείς, για να τον τιμήσουν στήνουν μεγάλες τελετουργικές πυρές, ξορκίζοντας τα πονηρά πνεύματα.

Ο λαός μας, πρόμαχος των αρχέγονων αυτών παραδόσεων, διατήρησε μέχρι τώρα ανόθευτη την προγονική του κληρονομιά, τιμώντας το «Λιοτρόπι». Από τις καθαρτήριες πυρές της αρχαιότητας έως τις πυροβασίες του Άϊ-Γιαννιού του Κλήδονα για καλοτυχία και προκοπή, παντού επικυρώνεται ως αέναο Σύμβολο Πίστεως το ίδιο πάντα αρχέτυπο: το  Ηλιακό Φως θριαμβεύει επί του σκότους. Αρχέτυπο χαραγμένο βαθιά στη φυλετική μας μνήμη, αρχέτυπο βαφτισμένο στην ακατάλυτη ροή του ελληνικού αίματος, αρχέτυπο που διασώζει την πεμπτουσία ενός ηλιοτραφούς πολιτισμού, όπως κατεξοχήν είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός.

Χρέος δικό μας είναι να κρατήσουμε άσβεστη την Πυρά του Ήλιου. Όχι γιατί είμαστε φετιχιστές, θρησκευτικοί αναμορφωτές ή έστω ρομαντικοί. Αλλά γιατί σε έναν κόσμο αθεΐας, υλισμού και μηδενισμού, εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε Πιστοί! Πιστοί στις μεγάλες παραδόσεις του Λαού μας, Πιστοί στα Ηλιακά Πεπρωμένα της Φυλής μας!

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.