Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Ο Εθνικισμός στην Τέχνη - 2ος κύκλος [#56]

«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι».

Ο συγκεκριμένος πίνακας του Γάλλου φιλέλληνα ζωγράφου Eugene Delacroix, παρουσιάζει την Ελλάδα σαν μια γυναικεία μορφή, η οποία βρίσκεται γονατισμένη στα ερείπια του Μεσολογγίου, μετά την ηρωική έξοδο των Ελλήνων, των «Ελεύθερων Πολιορκημένων».

Σήμερα, δυστυχώς, οι Έλληνες, παρά το γεγονός ότι είναι συνταγματικά ελεύθεροι, παραμένουν πολιορκημένοι, και μάλιστα όχι κάποιου εξωτερικού εχθρού, αλλά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πολιορκημένοι, βλέπουν χωρίς να μπορούν  να κάνουν κάτι (ή μήπως μπορούν) για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας.

Αυτός ο πίνακας δείχνει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να πολιορκείται, να είναι γονατισμένη και πληγωμένη. Απέναντι στους εχθρούς της χώρας, εξωτερικούς –Τούρκους, Σκοπιανούς, Αλβανούς- αλλά και εσωτερικούς –κομμουνιστές, αναρχικούς- κάθε πατριώτης και Εθνικιστής οφείλει να ορθώσει το ανάστημά του και να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα, η οποία για ακόμη μία φορά εκτελείται. Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα έχουν καθήκον τόσο απέναντι στους νεκρούς Ήρωες, όσο και στους αγέννητους γιους της Ελλάδος.

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 31 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.