Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018

Οι μιμητές του Ιούδα

Οι μιμητές του Ιούδα

 

Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, την εβδομάδα των παθών. Κάθε μία ημέρα αυτής έχοντας ένα βαθύτερο νόημα, αποτελεί και μία διδαχή. Μεγάλη Πέμπτη σήμερα, η ημέρα του Μυστικού Δείπνου ή αλλιώς η ημέρα της προδοσίας. Ένας εκ των δώδεκα μαθητών του Ιησού, ο Ιούδας, πρόδωσε τον Δάσκαλό του για… 30 αργύρια.

Παρόλο που ο Ιησούς ήξερε για το πάθος της φιλαργυρίας που διακατείχε τον Ιούδα, του ανέθεσε να κρατά το κοινό ταμείο, δείχνοντάς του έτσι πως τον εμπιστεύεται και δεν τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Παρόλο που γνώριζε ότι θα τον προδώσει, του είχε δώσε το θαυματουργικό χάρισμα και του έπλυνε τα πόδια όπως και των υπολοίπων μαθητών. Ωστόσο, ο Ιούδας, αν και μαθήτευσε δίπλα στον Χριστό τρία ολόκληρα χρόνια, παρέμεινε δολερός.

Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα της σημερινής ημέρας, μας υπενθυμίζει πως ο Ιούδας δεν είναι απλά ένα άτομο, αλλά αντιπροσωπεύει όλους εκείνους που για το δικό τους συμφέρον, για την ικανοποίηση των δικών τους παθών, είτε αυτό είναι φιλαργυρία είτε ματαιοδοξία, θυσιάζουν τα πάντα. Κανείς δεν μιλά για όλους εκείνους που ενώ άκουσαν τα διδάγματά Του, δεν Τον πίστεψαν και δεν Τον ακολούθησαν. Όλοι, όμως, γνωρίζουν (με τον χειρότερο τρόπο) την ύπαρξη του Ιούδα. Εκείνος είδε, πίστεψε, ακολούθησε και μετά από όλα αυτά πρόδωσε!

Έτσι και σήμερα λοιπόν, στην ποικιλοτρόπως βασανισμένη μας Πατρίδα, υπάρχουν πολλοί Ιούδες. Δεν αναφέρομαι σε όσους ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί την ύπαρξη του μοναδικού μέσου σωτηρίας του Έθνους μας, αλλά σε εκείνους που το έχουν αντιληφθεί πλήρως και είτε το αγνοούν επιδεικτικά, είτε ενώ το ακολούθησαν, εν τέλει το πρόδωσαν. Όλους αυτούς τους παραδίδουμε στην καταισχύνη της Ιστορίας και συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον Τίμιο και Δίκαιο Αγώνα μας για την απελευθέρωση της Πατρίδας από τους ξένους και τους εγχώριους δυνάστες της. Έχοντας ήδη φτάσει στην προδοσία της Μεγάλης Πέμπτης, λίγο μας έμεινε για την Ανάσταση, που σηματοδοτεί και την τελική Νίκη!

 

 

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.