Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

G. Soros: «Εναντίον μου οι αναγεννημένοι εθνικιστές της Ευρώπης»

G. Soros: «Εναντίον μου οι αναγεννημένοι εθνικιστές της Ευρώπης»

 

Σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες ημέρες ο GeorgeSorosστους FinancialTimes, οι συντάκτες γράφουν για αυτόν ότι ενώ κάποτε έγινε σύμβολο της… διάδοσης της δημοκρατίας στην Ευρώπη ( ; ), σήμερα αποτελεί στόχο του αναγεννημένου εθνικισμού των λαών της Ευρώπης. Παρουσιάζεται μάλιστα από το μέσο αυτό ως θύμα μιας ανεξήγητης επίθεσης από τα ευρωπαϊκά έθνη, ενώ ο ίδιος ο Sorosθεωρεί τον εθνικισμό την κυρίαρχη ιδεολογία της Ευρώπης σήμερα. Οι δε ενάντιοι στον ίδιο και τα κέντρα του παρουσιάζονται στο άρθρο ως εχθροί της «φιλελεύθερης ατζέντας» του και όχι εχθροί των σκοτεινών ενεργειών του εις βάρος των ευρωπαϊκών λαών και των εκλεγμένων από αυτούς εκπροσώπους.

Σύμφωνα με τον τρόπο που παρουσιάζεται ο εβραϊκής καταγωγής Sorosαπό τα μέσα, κάθε επίθεση σε αυτόν και τις δράσεις των ιδρυμάτων του κρίνεται αντισημιτική και δεν εξετάζεται το περιεχόμενο των δηλώσεων εναντίον του αυτό καθαυτό. Κάθε αντίδραση, για παράδειγμα, στην εγχρήματη λυσσαλέα προώθηση των ανοικτών συνόρων από τον Soros, καθώς και στον εποικισμό της Ευρώπης από μουσουλμάνους μετανάστες που αυτός ενορχηστρώνει, βαφτίζεται επικίνδυνη και συνονόματη της βίας και ταυτίζεται με αντισημιτικές απόψεις, μόνο και μόνο επειδή ο ίδιος τυγχάνει εβραϊκού υποβάθρου – και στη συνέχεια θυματοποιείται από τα Μ.Μ.Ε..

OSorosέχει στο παρελθόν κατηγορηθεί ότι μέσω δράσεων του ενεργού σε 140 χώρες ιδρύματος του «Ανοιχτή Κοινωνία», έχει ανατρέψει κυβερνήσεις όπως της Γεωργίας και της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα το ίδρυμά του έχει απαγορευτεί στη Ρωσία και στο Ουζμπεκιστάν. Στην Ουγγαρία ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε πως οι μυστικές υπηρεσίες του δουλεύουν προς διερεύνηση δυνάμεων που υποσκάπτουν το εθνικό συμφέρον. Στην Ιρλανδία αποκαλύφθηκε από ηλεκτρονικές διαρροές μηνυμάτων ότι το ίδρυμα του Sorosδώρισε 137.000 ευρώ στη Διεθνή Αμνηστία Ιρλανδίας, για προώθηση της χαλάρωσης των νόμων περί έκτρωσης στη χώρα.

Οι ελεύθεροι άνθρωποι της Ευρώπης θα πρέπει να προβληματιστούν για το κατά πόσο ένας παράγοντας που δεν έχει εκλεγεί από κάποιον, ούτε του ζήτησε κανείς να συνεισφέρει κάπου, δύναται να επεμβαίνει τόσο απροκάλυπτα στις κρατικές λειτουργίες, στους νόμους, στο αν θα δέχονται τα ευρωπαϊκά κράτη «παράτυπους» μετανάστες και άλλα σημαντικά εθνικά ζητήματα.

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 98 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.