Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Ο Εθνικισμός στην Τέχνη - 2ος κύκλος [#34]

Το Ιπποτικό Ιδεώδες

 

Παρατηρώντας την συγκεκριμένη πανοπλία, η οποία εντοπίστηκε στο Ίνσμπρουκ και έχει χαρακτηριστικά τόσο γοτθικά όσο και της γερμανικής αναγέννησης, δεν μπορούμε παρά να αναφερθούμε στο ιπποτικό ιδεώδες, το οποίο βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τα εθνικιστικά ιδεώδη.

Ουσιαστικά, ο τρόπος ζωής και η κοσμοθεωρία των ιπποτών θα μπορούσε να συνοψιστεί στα ακόλουθα: πίστη στον Θεό και προστασία του ποιμνίου, να υπηρετούν τους ανωτέρους τους, να προστατεύουν τους αδυνάμους και ανυπεράσπιστους, να βοηθούν τις χήρες και τα ορφανά, να ζουν με τιμή και στοχεύοντας στην δόξα, να πολεμούν για το καλό του συνόλου, να φυλάττουν την τιμή των συμπολεμιστών τους, να απέχουν από την αδικία, την κακία και την απάτη, να είναι πάντα ειλικρινείς, να σέβονται την γυναίκα, να μην αρνούνται ποτέ μια πρόκληση από κάποιον ισάξιο τους και πότε να μην υποχωρούν απέναντι σε κάποιον αντίπαλο.

Είναι εμφανές, ότι το ιπποτικό ιδεώδες βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την Ιδεολογία του Εθνικιστή, ο οποίος πολεμά για το Έθνος, την Πατρίδα και την Πίστη. Παράλληλα, ο Εθνικιστής σέβεται την ιεραρχία, εκτιμά την αξιοκρατία και στέκεται στο πλευρό των γυναικών και όσων έχουν ανάγκη. Εν τούτοις, όντας πολεμιστές, οι Εθνικιστές ξέρουν να απαντούν σε κάθε είδους πρόκληση και να μην υποχωρούν ποτέ απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.