Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Ημέρα Λειτουργίας Μετώπου Νεολαίας

Ομιλία από τον Πτέραρχο Παγώνη Νικόλαο με θέμα: « Καταρρίπτοντας τον μύθο του Πολυτεχνείου»

 

Το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017, τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας είχαν την μεγάλη τιμή να έχουν κοντά τους τον Πτέραρχο εν αποστρατεία Νικόλαο Παγώνη. Ένα από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα για να μιλήσει από προσωπική εμπειρία για τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.  

Μετά την αποφοίτηση του από την Σχολή Ικάρων το 1950, ο Πτέραρχος Νικόλαος Παγώνης σημείωσε μια μακρά και ενεργητικότατη πορεία στην υπηρεσία του προς την Πατρίδα, εκτελώντας το καθήκον του από διάφορες θέσεις. Με άρτια εκπαίδευση στην Πολεμική Αεροπορία, έγινε και ο ίδιος μετέπειτα εκπαιδευτής πτήσεων, ενώ λίγο αργότερα μετέβη στην Αμερική όπου εκπαιδεύτηκε στην χρήση και την λειτουργία των ραντάρ. Επιστρέφοντας, συνέχισε ως εκπαιδευτής, συμπεριλαμβανομένου του συγκεκριμένου τομέα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της Ελληνικής Αεροπορίας.

Ακόμα, προσέφερε τις υπηρεσίες του από την περιοχή της Λάρισας, καθώς και από την Τανάγρα, ως διοικητής της Μοίρας 341. Ακολούθως υπηρέτησε στο ΝΑΤΟ και μετά την επιστροφή του στην περιοχή της Ελευσίνας, ενώ είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Α’ Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Ασκήσεων και Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης.

Στο σημείο αυτό, δε, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πτέραρχος Νικόλαος Παγώνης υπήρξε παρόντας στην Σχολή Αεροπορίας ως εκπαιδευτής πτήσεων, και ως εκ τούτου πραγματικός γνώστης των όσων εκτυλίχθηκαν στην πολύκροτη «Υπόθεση των Αεροπόρων», η οποία απασχόλησε το πανελλήνιο στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα φερέφωνα του προδοτικού ΚΚΕ, που επιχείρησαν να εμφανίσουν την υπόθεση ως σκευωρία και ότι οι καταδικασθέντες για δολιοφθορές Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί ήταν, δήθεν, αθώοι.

Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι τελείως διαφορετική, καθώς οι κομμουνιστές είχαν παρεισφρήσει στην Ελληνική Αεροπορία και υπονόμευαν με κάθε τρόπο την εξέλιξη και την πρόοδο της, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της τότε παντοδύναμης Σοβιετικής Ένωσης. Άλλωστε, σε πλήθος σχετικών περιστατικών, τα οποία μοιράστηκε μαζί μας, ήταν όχι μόνο αυτόπτης μάρτυρας, αλλά και ο ίδιος παθών.

Έπειτα από αυτή την μικρή παρένθεση, αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και ιδιαίτερα στην ψευδή προπαγάνδα περί ύπαρξης νεκρών εντός του, έπειτα από την επιχείρηση εκκένωσης του. Ειδικότερα, στάθηκε στην ημέρα της 17ης Νοεμβρίου του 1973, καταρρίπτοντας τον μύθο και την ψευδολογία σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα.

Ενάντια, λοιπόν, στην διαστρέβλωση που κυριαρχεί μέχρι σήμερα, ανέφερε ότι το τότε φοιτητικό κίνημα υπήρξε αντικείμενο καπηλείας από διάφορους πράκτορες, οι οποίοι είχαν εισχωρήσει στην κατάληψη και με την δράση τους οδήγησαν στην κορύφωση των επεισοδίων, με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Όλα, λοιπόν, άρχισαν στις 14 Νοεμβρίου, με μια εντελώς απροσδόκητη κατάληψη του Πολυτεχνείου από ελάχιστους φοιτητές, με αφορμή τις αναβολές στρατεύσεως.

Αντίθετα στα όσα υποστηρίζει και διαδίδει η μαρξιστική προπαγάνδα, δεν υπήρξε ευρύτερη συμμετοχή του ελληνικού λαού στην υποτιθέμενη εξέγερση των φοιτητών. Άλλωστε, οι φοιτητές επιθυμούσαν το τέλος της πολύ νωρίτερα, κάτι που όμως δεν κατάφεραν, εξαιτίας της χειραγώγησης τους από τα «στοιχεία» που είχαν παρεισφρήσει ανάμεσα τους.

Οι διαπραγματεύσεις των φοιτητών με την Αστυνομία και τον Στρατό γίνονταν ελεύθερα και λόγος της διαπραγμάτευσης ήταν πως θα γίνει ομαλά η έξοδος των φοιτητών από το Πολυτεχνείο. Λίγο νωρίτερα το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου και μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι συμμετέχοντες στην κατάληψη του, αποφασίστηκε ότι όποιος επιθυμούσε μπορούσε να αποχωρήσει εκείνη την στιγμή, γιατί αργότερα η πύλη θα κλειδωνόταν και κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο. Έτσι και έγινε. Αρκετοί φοιτητές αποχώρησαν οικειοθελώς και η πύλη σφραγίστηκε.

Έπειτα, το καθεστώς των Συνταγματαρχών αποφασίζει να εκκενωθεί ο χώρος του Πολυτεχνείου, εξετάζοντας διάφορα σενάρια για το πώς αυτό θα πραγματοποιείτο. Καταλήγει πως η πύλη, πίσω από την οποία είχαν τοποθετηθεί δυο παλαιά αυτοκίνητα, σιδηροδοκοί, ξύλα και άλλα αντικείμενα, θα έπεφτε από έξω προς τα μέσα με τανκ, καθώς η διάνοιξη της με άλλο τρόπο παρουσίαζε σημαντικές δυσκολίες.

Η επιχείρηση εκκένωσης τίθεται σε εφαρμογή, ενώ από τηλεβόα προειδοποιούνται οι φοιτητές να απομακρυνθούν από την είσοδο του Πολυτεχνείου, ώστε να μην υπάρξει κανένας τραυματισμός. Η πύλη τελικά πέφτει και πλήθος φοιτητών συρρέει έξω αναίμακτα, με μοναδική εξαίρεση μια κοπέλα, που τραυματίστηκε ατυχώς στο πόδι, από θραύσματα σιδήρου που εκτινάχθηκαν. Ο στρατός είχε υποσχεθεί ότι δεν θα πειραζόταν κανένας και ότι δεν θα ακολουθούσε καμιά σύλληψη, όπως και έγινε. Ωστόσο, η επίβλεψη που ακολούθησε στον χώρο αναφέρει πλήθος καταστροφών εντός των κτιρίων του Πολυτεχνείου, που είχαν προκληθεί από τους καταληψίες.

Όπως, προσέθεσε ο Πτέραρχος Παγώνης, αλλά και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από μετέπειτα ερευνητικές εκθέσεις, οι νεκροί των ημερών εκείνων ανέρχονται περίπου στους δεκατρείς, αλλά όλοι εκτός του Πολυτεχνείου, οι οποίοι χτυπήθηκαν είτε από αδέσποτες σφαίρες και εξοστρακισμούς, καθώς πράγματι κάποια στιγμή είχε κυριαρχήσει μια κατάσταση απειθαρχίας και αταξίας, είτε από προβοκάτορες που έδρασαν μέσα στην γενικότερη αναταραχή. Ακόμη, ενδεικτικό αυτού είναι ότι το 1975 ψηφίστηκε νόμος που εξασφάλιζε την παροχή σύνταξης στους γονείς των φοιτητών που είχαν σκοτωθεί εντός του Πολυτεχνείου, αλλά ουδείς εμφανίστηκε.

Επομένως, οι εκατόμβες νεκρών από τις ερπύστριες των τανκ ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Πρόκειται για τον πιο τραγικό μεταπολιτευτικό μύθο που στήθηκε πάνω σε νεκρούς, οι οποίοι δεν υπήρξαν ποτέ. Με αυτό τον τρόπο η αριστερά στέριωσε την ιδεολογική της κυριαρχία στην ελληνική κοινωνία, ακολουθώντας την πάγια τακτική της να προβάλλει ψεύτικους ήρωες, αφού στερείται αληθινών.

Κλείνοντας, ο Πτέραρχος Νικόλαος Παγώνης συνεχάρη όλους εμάς, τους νέους και τις νέες της Χρυσής Αυγής, για την τόλμη και το θάρρος μας να αγωνιζόμαστε ενάντια σε τόσες αντιξοότητες. Παράλληλα, μας παρότρυνε να αγαπάμε την Πατρίδα μας και να διατηρούμε την Πίστη στα Ιδανικά και στις Αξίες μας, δίχως να υποκύπτουμε στιγμή σε όσους προσπαθούν να μας διαβάλλουν και να μας λυγίσουν. Ως Εθνικιστές οφείλουμε να μαχόμαστε με κάθε τρόπο ενάντια σε όποιον επιβουλεύεται της ελευθερία της Πατρίδος μας, αντιστεκόμενοι σθεναρά σε καθετί άδικο και άνομο.

 

 

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 32 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.