Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017

Ημέρα Λειτουργίας Μετώπου Νεολαίας

Ομιλία με θέμα: «Η αξία της μαχητικότητας μέσα από τις πολεμικές τέχνες»

 

Το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, στην καθιερωμένη συνάντηση των μελών του Μετώπου Νεολαίας πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα την σημασία και την αξία της μαχητικότητας, σε άμεση συνάρτηση με τις πολεμικές τέχνες.

Όπως κάθε έμβιο ον στον κόσμο, έτσι και ο άνθρωπος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της «μητέρας φύσης» και υπόκειται στις νόρμες και στις αρχές που την διέπουν, με τρόπο νομοτελειακό.  Αυτό κατ’ αρχάς σημαίνει ότι για να επιβιώσει και να ζήσει πρέπει να αγωνιστεί, κατάσταση η οποία δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση επιλογή, όπως λανθασμένα ή σκόπιμα διατείνονται διάφοροι, υποτιθέμενοι «φιλειρηνιστές» ή άλλοι πάλι, που έχουν βουλιάξει στην αδράνεια και την μαλθακότητα, μετατρέποντας την παραίτηση και την υποταγή σε στάση ζωής.

Αντιθέτως, πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία το άτομο θα περιέλθει μοιραία, αργά ή γρήγορα, καθώς είναι ορισμένη εκ φύσεως. Η έννοια, λοιπόν, του αγώνα και της πάλης, που αυτομάτως εμπερικλείουν και απαιτούν το χαρακτηριστικό της «μαχητικότητας», αποτελούν το ίδιο το συστατικό στοιχείο της ζωής και της επιβίωσης.

Στην εθνικιστική κοσμοθέαση, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με τους φυσικούς νόμους, ο συνεχής και σκληρός αγώνας κατέχει κεντρικό και σημαίνοντα ρόλο, καθώς αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της. Συνεπώς, η αξία του «μάχεσθαι» δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση μια αφηρημένη έννοια, αλλά το πυρηνικό στοιχείο της ιδεολογίας του Εθνικιστή, βάσει του οποίου διαμορφώνει κατ’ επέκταση ολόκληρο το σύστημα αξιών, πεποιθήσεων και ενεργειών του. Στην ουσία, αποτελεί τον κεντρικό άξονα του τρόπου ζωής του.

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν πρωτοπορήσει και διαπρέψει τόσο στον τομέα του αθλητισμού, όσο και στον τομέα των πολεμικών τεχνών. Άλλωστε, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονταν κατά την αρχαιότητα, το παγκράτιο και η πυγμαχία κατείχε εξέχουσα θέση, ενώ μέσω του αθλητισμού γεννήθηκε η Ηρωική Ηθική, που απαιτούσε ένα πνεύμα εθισμένο να νικήσει όχι μόνο τον φόβο, αλλά και τον ίδιο τον θάνατο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, επίσης, ότι ακόμη και σήμερα στις ξένες πολεμικές τέχνες διακρίνεται η ελληνική ρίζα.

Πολύ εύστοχα, δε, οι αρχαίοι Έλληνες δίδασκαν «πόλεμος πατήρ πάντων», εννοώντας ότι ο αγώνας συνιστά από μόνος του έναν τρόπο ζωής. Έναν τρόπο συμπεριφοράς απέναντι τους φίλους και στους αντιπάλους μας. Πρωτίστως, όμως, αναφέρεται στην καθημερινή, εσωτερική πάλη με τον ίδιο μας τον εαυτό, για να μπορεί να απορρίπτει τα ποταπά, τα ευτελή και τα ανούσια. Να μπορεί να μάχεται, έναντι κάθε εμποδίου και κακουχίας, για ανώτερες αξίες και ιδανικά, να βελτιώνεται και να εξελίσσεται συνεχώς, να μπορεί να δημιουργεί.

Είτε πρόκειται για έναν επαγγελματία αθλητή, είτε για τον καθημερινό, ανώνυμο «μαχητή της ζωής», απαιτούνται θυσίες και κόποι, απαιτείται πειθαρχία, ψυχραιμία, μεγάλο κουράγιο να αντιμετωπίζεις τον φόβο, αλλά και μεγάλη τόλμη να μπορείς να τον ξεπερνάς. Με λίγα λόγια, απαιτείται γενναιότητα, η οποία συνιστά μια από τις μεγαλύτερες αρετές.

Μια αρετή, που για εμάς, τους Χρυσαυγίτες και τις Χρυσαυγίτισσες, αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της Ιδέας μας, καθώς μαθαίνουμε να πειθαρχούμε πρώτα από όλα απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό και να ξεπερνάμε τους φόβους μας. Γιατί διαθέτουμε το θάρρος και την ψυχή να αγωνιζόμαστε για τον Σκοπό μας, καθώς και για ότι αγαπάμε και νοιαζόμαστε, με κάθε τίμημα. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια στάση ζωής, που απορρέει από τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας.

Απέναντι στους δειλούς και τους άνανδρους, στους μαλθακούς και τους υποταγμένους, στεκόμαστε εμείς, οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, διδασκόμενοι από τις αρετές και τα ιδανικά των ένδοξων προγόνων μας. Θέλει δύναμη ψυχής, προσήλωση σε ευγενή πρότυπα, θυσίες και γενναιότητα για να μπορείς να σταθείς και να δεχτείς χτυπήματα. Και εμείς το έχουμε αποδείξει περίτρανα. Μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι, όταν όλοι μας χτυπούν. Και ακόμη και αν πέσουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι επιβάλλεται να σηκωθούμε. Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, ναι! Είμαστε «παιδιά του πολέμου και του αγώνα»!

 

 

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 46 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.