Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Άλλη μια βεβήλωση ανθελληνικού χαρακτήρα

Για άλλη μια φορά, γνωστά συμπλεγματικά στοιχεία - αλλά άγνωστα για τους δημοσιογράφους και το ελληνικό κράτος - βεβήλωσαν μνημείο εθνικού Ήρωα, δείχνοντας το ανθελληνικό τους μένος. Συγκεκριμένα αυτή τη φορά έβαψαν με κόκκινη και μαύρη μπογιά το ταφικό μνημείο του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Αθήνα και παραπλεύρως σημείωσαν τη φράση… “Αρτέμης Μάτσας” για τον Ήρωα του Γένους. 

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ήταν πρίγκιπας, στρατιωτικός και λόγιος. Άφησε το στίγμα του στην ιστορία μας, ηγούμενος της ελληνικής επανάστασης του 1821. Στο συγκεκριμένο μνημείο, που αποτελεί έργο του γλύπτη Λ. Δρόση του 1869, έχουν προστεθεί και τα οστά του. 

Το ταφικό αυτό μνημείο του Αλέξανδρου Υψηλάντη βρίσκεται στον Πεδίον του Άρεος στο κέντρο της Αθηνας που είναι εξαιρετικά επιβαρυμένο από τις άθλιες καταστάσεις που επικρατούν στο πάρκο του και στους γύρω δρόμους. Ορισμένοι κάτοικοι αποτελούν τις μόνες φωνές που εντοπίζουν ανάλογα περιστατικά και εημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποκατάσταση των σημαντικών μνημείων, που συνήθως κοιμούνται βαθύ ύπνο. Σε ένα οποιοδήποτε κράτος που σέβεται τον εαυτό του φυσικά, μια τέτοια ενέργεια θα ήταν θέμα λίγων ωρών, για αυτό άλλωστε στις ευρωπαϊκές χώρες με κάποιον πολιτιστικό πλούτο, δεν συναντά ποτέ κανείς άγαλμα, προτομή, μνημείο ή ιστορικό κτίριο στην επαίσχυντη κατάσταση στην οποία το ελληνικό κράτος εγκαταλείπει πολλές φορές τη δική του πολιτιστική κληρονομιά. Η ευαισθητοποίηση των αρχών εξαρτάται βέβαια και από την ιδεολογική ταυτότητα του προσώπου του μνημείου, όπως έχει αποδείξει η πράξη… 

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά, μερικά μόνο περιστατικά βεβήλωσης ιστορικών αγαλμάτων που έχουν διαπραχθεί στο παρελθόν από παρακρατικούς: Βεβήλωση του αγάλματος της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πλατεία Αγία Σοφίας στην Θεσσαλονίκη, βεβήλωση αγάλματος Θεόδωρου Κολοτρώνη στην ομώνυμη πλατεία επί της οδού Σταδίου στην Αθήνα από αναρχικούς (και άλλη χρονιά από διαδηλωτές του “Gay Pride”), βεβήλωση του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη από αναρχικούς και βάψιμο του μνημείου του Λυσικράτη στην Αθήνα.

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 79 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.