Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Επαναστάτες με πολλές αιτίες

«Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα.

Πολλά κεφάλια θα σπάσουν.

Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.»

Νίκος Καζαντζάκης

 

Επαναστάτες με πολλές αιτίες! Επαναστάτες σε μια κοινωνία που παρακμάζει καθημερινά όλο και περισσότερο! Επαναστάτες σε έναν κόσμο που αρνείται την ίδια του την φύση. Επαναστάτες γιατί έτσι μάθαμε. Γιατί έτσι μεγαλώσαμε. Παιδιά που έμαθαν να παίζουν στους δρόμους, παιδιά που πρόλαβαν λίγη «ζωή» πριν την τεχνολογία. Επαναστάτες με πολλές αιτίες! Γιατί για πολλούς από εμάς η μυρωδιά ενός βιβλίου τα βράδια για παρέα, είναι κάτι παραπάνω από χόμπι. Είναι ταξίδι πίσω στον χρόνο. Τότε που δεν κυριαρχούσε φόβος στην ψυχή του Έλληνα. Τότε που δεν «ντρεπόσουν» να πεις πως είσαι Έλληνας ή πως είσαι ετερόφυλος.

Επαναστάτες γιατί μας λείπει αυτός ο κόσμος. Ο αγνός. Η κοινωνία εκείνη που παρόλο τις οικονομικές και ψυχικές της ικανότητες, προσπαθούσε. Γιατί έτσι έμαθε ότι πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας. Όταν κάτι χαλάει, δεν έχουμε μάθει να το πετάμε και να παίρνουμε άλλο. Έχουμε μάθει να προσπαθούμε να το φτιάξουμε. Να μην το βάζουμε κάτω. Φταίει το πέρασμα του χρόνου; Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας; Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης; Φταίνε όλα μαζί;

Ό,τι κι αν φταίει… Εμείς θα προσπαθούμε να το φτιάξουμε. Έτσι μεγαλώσαμε και ίσως ήταν η μεγαλύτερη αξία που μας πέρασαν οι γονείς μας.

Επαναστάτες με πολλές αιτίες! Γιατί ποιο το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης χωρίς να υπάρχει άνοδος; Ποιος ο λόγος να ζούμε περιμένοντας το τέλος;

Έχουμε μάθει να είμαστε επαναστάτες! Για την πατρίδα μας, για το έθνος μας, για τη ράτσα μας, για όλα εκείνα που μας πέρασαν οι γονείς μας και θέλουμε να ξαναδούμε ζωντανά στα μάτια των παιδιών μας.

Επαναστάτες με πολλές αιτίες! Αέναα ρομαντικοί και ονειροπόλοι! Δεν ξεχνάμε ποτέ τα λόγια του Νίτσε: «Ο κόσμος μπορεί να είναι όσο θέλει σκοτεινός, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε ένα κομμάτι ελληνικής ζωής, για να φωτιστεί αμέσως άπλετα.»

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 55 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.