Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Η επιβράβευση των Ρομά

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από Ρομά ανακοίνωσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και ένας υφυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Αχαρνών.

Πιο συγκεκριμένα μέσω της πρόσφατης συνέντευξης τύπου χαρτογραφήθηκαν οι επόμενες κινήσεις της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ μετά την δολοφονία του 11χρονου Μάριου από σφαίρα Ρομά. Τα μέτρα αυτά αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη πολιτικής βούλησης που χρειάζεται για να σπάσει επιτέλους το άβατο των καταυλισμών. Το “καλόπιασμα” της κυβέρνησης περιλαμβάνει εισαγωγή σε σχολές χωρίς εξετάσεις, εισαγωγή νέων “ευπαθών” στην αστυνομία, εξασφάλιση φωτισμένων και καθαρών δρόμων, αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και μετεγκατάσταση σε πιο κεντρικούς δήμους. Μετά από τα παραπάνω ,που πιο πολύ μοιάζουν με επιβράβευση παρά αυστηρά μέτρα που έρχονται μετά από μια δολοφονία παιδιού, δικαίως γεννιέται το ερώτημα στον Έλληνα πολίτη για το αν οι συγκεκριμένοι υπουργοί έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

Σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο από Νέα Δημοκρατία μέχρι Σύριζα αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στο Μενίδι και τις γύρω περιοχές. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε από τα ΜΜΕ και ένα είδος ηρωοποίησης των Ρομά παρουσιάζοντας τους ως θύματα και κατατρεγμένους σιωπώντας για τον τρόπο ζωής των συγκεκριμένων “ευπαθών” και την ιδιαίτερη και πολλές φορές ύποπτη μεταχείριση τους από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των συγκεκριμένων περιοχών είναι το ανελέητο κυνήγι των εμπόρων ναρκωτικών και όπλων που έχουν καταντήσει ολόκληρες περιοχές γιάφκες και άβατα. Να σταματήσει το θλιβερό φαινόμενο να φοβάται και να αποφεύγει η ελληνική αστυνομία τις επιχειρήσεις στους καταυλισμούς Ρομά. Επίσης να υπάρχουν σοβαρές ποινές για την παραβατική συμπεριφορά των ευπαθών και όχι οι ποινές-χάδι που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Τώρα είναι η ώρα οι Έλληνες πολίτες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τιμώντας την θυσία του Μάριου και να βάλουν ένα τέλος στην ασυδοσία των παραβατικών και δήθεν ευπαθών ομάδων.

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 80 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.