Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008

Εύοσμος Θεσσαλονίκης, Σάββατο 21 Ιουνίου: Αλήθειες και ψέμματα...

 

Το βίντεο που "λογοκρίθηκε" και αποσύρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες... Γιατί άραγε;
 
Παρουσιάζουμε βιντεάκι της αντισυγκέντρωσης εφαρμοσμένου δεσποτισμού των "αντιφασιστών παύλα αντιεξουσιαστών", που ανέβηκε από τους ίδιους στο διαδίκτυο. Η εικόνα, ως αδιάψευστος μάρτυρας, αποκαλύπτει τα εξής:
 
1. Αφού κατέβηκαν από τα λεωφορεία που τους έφεραν στην πόλη, προχωρούν συγκροτημένο κοπάδι, 60-70 κρανιοφόροι και ροπαλοφόροι, χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας, προς τον χώρο της παράνομης αντισυγκέντρωσης. 2. Οι αστυνομικοί τους συνοδεύουν σε διακριτική απόσταση, χωρίς να ανησυχούν για τις φωτοβολίδες που εκτοξεύονται – και, βέβαια, χωρίς να τις θεωρήσουν ως αιτία σύλληψης οποιουδήποτε (υπενθυμίζουμε ότι κατευθύνονται προς τον χώρο της νόμιμης συγκέντρωσής μας), όταν η κατοχή φωτοβολίδων από οπαδούς ομάδων τιμωρείται ως οπλοκατοχή με μήνες φυλάκισης - απέναντι σε Εθνικιστές επιτρέπονται τα πάντα. 3. Οι αρχές ασφαλείας του συστήματος είναι αυτές που αποφασίζουν προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι "αντιεξουσιαστές", όπως ακούγεται και στο σημείο που κόβεται το βίντεο, και εκείνοι πειθαρχούν απόλυτα στις εντολές, όπως διαπίστωσαν οι περιοίκοι. 4. Ο "αντιεξουσιαστής" εικονολήπτης, που φροντίζει να θολώσει επιμελώς τα πρόσωπα των ομοϊδεατών του, βρίσκεται μεταξύ των αστυνομικών και μάλιστα κοντά στους επικεφαλής...
 
Η Ακρίβεια γονατίζει το Λαό και οι (αντι)εξουσιαστές "απειλούν"...
 
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα, διοργανώνει εκδηλώσεις ανακοινώνοντάς τες κατά το γράμμα του Νόμου, δεν προκαλεί επεισόδια, δεν καταστρέφει περιουσίες, δεν παρανομεί στο ελάχιστο. Και, επειδή δεν αφήνουμε περιθώρια στο σύστημα να βρει αφορμές καταστολής του Κινήματός μας, φροντίζει το κράτος με σκανδαλώδη ανοχή (σε βαθμό καθοδήγησης) να κατασκευάζει αφορμές απαγορεύσεων απέναντί μας, με τη χρήση των παρακρατικών "αντιεξουσιαστών - αντιφασιστών". Ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είχε αναγγείλει εδώ και 15 ημέρες, τηρώντας απόλυτα τα προβλεπόμενα από τον νόμο, συγκέντρωση κατά της ακρίβειας, της κοινωνικής σαπίλας και της διαφθοράς στην πλατεία Ευόσμου στην Θεσσαλονίκη. Την συγκέντρωση αυτή προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν αναρχοκομμουνιστές, οι οποίοι οργάνωσαν παράνομη αντισυγκέντρωση σε κοντινή απόσταση από την συγκέντρωσή μας, πράγμα που απαγορεύεται από τον νόμο… Παρ’ όλα αυτά και παρ’ όλες τις πράξεις τρομοκρατίας, όπως ανακοινώσεις για τοποθετήσεις βομβών σε σπίτια Εθνικιστών και ανοικτές απειλές από το διαδίκτυο, το Σάββατο στην πλατεία Ευόσμου οι Χρυσαυγίτες ήταν εκεί. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ομάδα περιφρούρησης, την οποία αποτελούσαν 50 Συναγωνιστές, έφτασε στην πλατεία Ευόσμου κατά της 9:30 το πρωί και παρατάχθηκε περιμετρικά της πλατείας. Ήδη οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αισθητή τη παρουσία τους, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα, εξισώνοντας τη παρουσία μας με επεισόδια και ταραχές. Μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης μοιράστηκε προπαγανδιστικό υλικό όπως προκηρύξεις, εφημερίδες και cd και πραγματικά οι εντυπώσεις του κόσμου ήταν πολύ θετικές, αφού από μόνος του ήθελε να έρθει σε επαφή με την Τοπική μας ή συζητούσε για θέματα όπως η ακρίβεια, η ανεργία, η περιθωριοποίηση και η λαθρομετανάστευση.
 
Όταν πληροφορηθήκαμε για πρώτη φορά ότι ομάδα αναρχικών έρχεται με “άγριες” διαθέσεις προς το μέρος μας, παραταχθήκαμε περιμένοντας τους παρακρατικούς να τους δώσουμε ένα μάθημα. Δυστυχώς όμως δεν ήρθαν ποτέ αφού φρόντισαν να μάθουν από ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ τους ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτούς. Η εκδήλωση ξεκίνησε ομαλά και κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και το ενθαρρυντικό είναι ότι ο κόσμος παρακολούθησε τις ομιλίες από την αρχή ως το τέλος, χειροκροτώντας και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που μπήκαν αυθόρμητα μέσα στις τάξεις μας κρατώντας την Ελληνική Σημαία. Για το λόγο αυτό και με το φόβο ακόμη μεγαλύτερης επιτυχίας η αστυνομία έκανε αυτό που δεν έκαναν οι απειλές λεγόμενων «αναρχικών». Απαγόρευσε την πορεία μας και προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει λέγοντας μας ότι θα πρέπει να αποχωρήσουμε κατά ομάδες για να μη δημιουργήσουμε επεισόδια… Γενικά η εκδήλωση χαρακτηρίζεται ως απόλυτα επιτυχής και το μέγεθος της επιτυχίας το φανερώνει η ρουφιανοσελίδα των παρακρατικών αναρχοκομμουνιστών που γράφουν εδώ και τρεις μέρες χίλιες δυο φαντασιώσεις.
 
Οι Χρυσαυγίτες "συλληφθέντες" ή αλλιώς "... όταν Τύπος και παρακράτος συνεργάζονται με τον καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσουν τους φασίστες"...
 
Επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στον Εύοσμο. Όλα ξεκίνησαν, όταν μία ομάδα μελών της “Χρυσής Αυγής” έκανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια. Στον ίδιο χώρο σε κεντρικό σημείο του Ευόσμου οργάνωσαν συγκέντρωση μέλη αντιεξουσιαστών. Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στην περιοχή το κλίμα δυναμιτίστηκε, ξέσπασαν επεισόδια και η κατάσταση για λίγη ώρα έγινε έκρυθμη. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 25χρονο, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση της “Χρυσής Αυγής” και επάνω του είχε μία σφεντόνα, 17 μεταλλικούς συνδέσμους σωλήνων, μία αντιασφυξιογόνο μάσκα και σπρέι. Ο δήμαρχος Δημήτρης Χατζηβρέττας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αφού τόνισε την αντίθεσή του σε κάθε μορφής ακραίες θέσεις, διευκρίνισε ότι δεν είχε ζητηθεί ούτε φυσικά είχε δοθεί άδεια από το δήμο για την πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων.
 
Η συνέχεια γνωστή και αναμενόμενη. Ο ένας και μοναδικός συλληφθείς ήταν φυσικά "αντιεξουσιαστής" και αφέθηκε ελεύθερος! Γιατί αφέθηκε ελεύθερος; Γιατί δεν πήγε ο αστυνομικός που τον συνέλαβε στο δικαστήριο… Ιδού η σχετική είδηση: "Τρίτη 24 Ιουνίου 2008: Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο μάρτυρας κατηγορίας… αστυνομικός!"
 
Τα συμπεράσματα δικά σας... Ουδεμία φυσικά σύλληψη μέλους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ υπήρξε για ...σφεντόνα, 17 μεταλλικούς συνδέσμους σωλήνων, μία αντιασφυξιογόνο μάσκα και σπρέι, εντούτοις είναι πλέον πασιφανές ότι αποτελούμε πραγματική απειλή και κίνδυνο, για το λόγο αυτό και μας πολεμούν με κάθε μέσο...

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 56 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.