Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

Κανένας δεν Ξεχνά, Τίποτα δεν Ξεχνιέται...

 

Δυναμική παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
 
Η συμμετοχή των Εθνικιστών στη φετινή εκδήλωση για τη Μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είχε χαρακτήρα διαφορετικό και σίγουρα δυσαρέστησε αρκετούς από τους παρόντες επαγγελματίες χειροκροτητές των τοπικών κομματαρχών. Οι τελευταίοι, στη γνωστή υποκριτική τους τακτική, συνηθίζουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα να μαζεύονται στην Πλατεία Αγίας Σοφίας και εν μέσω μιας κατάστασης που θυμίζει κάτι σαν κηδεία, εκφωνούν δακρύβρεχτους λόγους, αποσπώντας το χειροκρότημα λίγων εκατοντάδων παρευρισκόμενων και όλοι μαζί στη συνέχεια, κατευθύνονται στο τούρκικο προξενείο. Πρόκειται για μια κίνηση που τείνει να λάβει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς χρόνο με το χρόνο η όλη εκδήλωση γίνεται όλο και πιο αδύναμη σε παλμό και ζωντάνια, αφού είναι πλήρως ελεγχόμενη από φορείς που είναι υποταγμένοι σε κομματικά συμφέροντα. Η συμμετοχή μάλιστα των τοπικών παραγόντων συνιστά ουσιαστικά ένα ιδιότυπο αλισβερίσι με τα "σωματεία", τα οποία πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια δε δίστασαν να εμποδίσουν τους Εθνικιστές να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Και κάτι τέτοιο ήταν φυσικό αφού η παρουσία μας και τα συνθήματά μας δε λογοκρίνονται από καμία πολιτική ορθοφροσύνη και το στόμα μας δε φιμώνεται από τους θιασώτες της προδοτικής ελληνοτουρκικής φιλίας.
 
Έτσι φέτος, αποφασίσαμε να είμαστε παρόντες για να εκφράσουμε μεταξύ άλλων και την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους μνημόσυνα, που έχουν μετατρέψει αρκετούς από τους συμπατριώτες μας σε φοβισμένα συμβιβασμένα ανθρωπάκια. Οι πολιτικοί πάσης φύσεως και χρωμάτων ήταν και αυτοί εκεί, πιστοί στο καθιερωμένο τους ραντεβού. Άπαντες, το πρώτο που έκαναν ήταν να καταδικάσουν τον «εθνικισμό» με χαρακτηριστική περίπτωση τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Καλαφάτη και κάποιους του ΠΑΣΟΚ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν όλοι οι ομιλητές, οι οποίοι μέσα στη χλιδή και την προστασία που τους παρέχουν τα εκάστοτε κόμματα τα οποία υπηρετούν, φρόντισαν να παραδώσουν στο κοινό μαθήματα ευγένειας, εξορκίζοντας ακραίες συμπεριφορές που οδηγούν σε "παρεξηγήσεις", τονίζοντας εν τέλει πως μοναδικός σκοπός της εκδήλωσης πρέπει να είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τίποτα περισσότερο.
 
Το οργανωμένο μπλοκ 70 μελών της Χρυσής Αυγής έδωσε ηχηρή απάντηση σε όλο αυτό το σκηνικό της πολιτικής αλητείας που στήθηκε εκεί. Συνθήματα όπως "Αλήτες προδότες πολιτικοί, ο Πόντος είναι Γη Ελληνική", "Όχι τουρκοφιλία, όχι άλλη προδοσία", "Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή", δονούσαν συνεχώς την ατμόσφαιρα, καλύπτοντας τους φλύαρους ανούσιους λόγους των καθωσπρεπιστών και αποσπώντας τη συμπάθεια λίγων αλλά Αγνών ανθρώπων, που έσπευσαν να ενταχθούν με το μέρος μας. Ας μάθουν καλά επιτέλους πως για Εμάς, τους Έλληνες Εθνικιστές, δεν υπάρχουν χαμένες Πατρίδες, παρά μονάχα σκλαβωμένες Πατρίδες σαν τον Μαρτυρικό Πόντο, την Πανέμορφη Ιωνία, την Κωνσταντινούπολη, την Ανατολική Θράκη, την Βόρειο Ήπειρο και την Ελληνική Μεγαλόνησο, την Κύπρο μας. Θα είμαστε εδώ για να τους το θυμίζουμε σε κάθε ευκαιρία...

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 55 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.