Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Λόγια σοφά για την Ελλάδα

 Έχουμε συγκεντρώσει και παραθέτουμε λόγια τα οποία πρέπει να γεμίζουν υπερηφάνεια τους απανταχού Έλληνες. Λόγια, που δεν αφορούν τους Αρχαίους Έλληνες αλλά τους σύγχρονους, λόγια που πρέπει να τα επιστρέψουμε στη μούρη αυτών που κατεχόμενοι από πνεύμα φόβου, δειλίας και μεμψιμοιρίας ξεφουρνίζουν με τη πρώτη ευκαιρία γραφικές μπαρούφες του στυλ: «... Δεν είμαστε αντάξιοι των προγονών μας, πάει η Ελλάδα έχει πεθάνει, έχει χαθεί παντελώς το Ελληνικό πνεύμα, ο ηρωισμός , η αυτοθυσία, η φλόγα του Ελληνισμού... » κτλ.
 
 
 
Ο εθνικισμός είναι μορφή ενεργείας... λοιπόν οι ενεργητικοί άνθρωποι δεν μπορεί παρά να είναι εθνικισταί, είτε το ξέρουν είτε όχι, δεν μπορεί παρά να ζουν ανάμεσα στο έθνος τους και εκεί να ξοδεύουν την δύναμή τους και εκεί να αντλούν δύναμη.
 
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ 
 
 
 
Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του. 
 
ΧΕΝΡΙ ΜΙΛΛΕΡ 
 
 
 
Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, τότε αλίμονό μας. 
 
ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ
 
 
 
Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι'αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθειά στις πολιτιστικές του ρίζες... Να πλήξουμε την γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα... 
 
ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΓΚΕΡ
(ΜεγαλοΤραπεζίτης και Πρωτεργάτης του Σύγχρονου Παγκόσμιου Σιωνισμού, Εβραϊκής Καταγωγής)
 
 
 
Όταν η κοιτίδα του ευγενέστερου πολιτισμού που γνώρισε η ανθρωπότης, η χώρα που της οφείλομε ότι καθιστά την ζωή ανώτερη και ωραιότερη, υφίσταται τέτοια επίθεση, η θέση όλων των αληθινών ανθρώπων είναι στο πλευρό της. 
 
ΜΑΚΕΝΖΙ ΚΙΝΚ
(Πρωθυπουργός Καναδά) 
 
 
 
Ο πολιτισμός μας περνάει σήμερα κρίση.... κρίση φαινομενικά οικονομική αλλά πρωτίστως κρίση πνευματική, κρίση πολιτισμού. Δεν έχω να προτείνω άλλη θεραπεία από την επιστροφή στην Ελλάδα. 
 
ΡΕΝΕ ΠΟΟΥΞ
(Γάλλος δημοσιογράφος )
 
 
 
Αν η διορατικότης των Ελλήνων συμβάδιζε με την ιδιοφυΐα τους, τότε ίσως και η βιομηχανική επανάσταση να άρχιζε χίλια χρόνια πριν από τον Κολόμβο. Και στην εποχή μας τότε δεν θα προσπαθούσαμε να περιφερόμαστε απλώς γύρω από την Σελήνη, αλλά θα είχαμε φθάσει και σε άλλους κοντινούς πλανήτες. 
 
 
ΑΡΘΟΥΡ ΚΛΑΡΚ 
 
 
 
Ο κόσμος είναι η διαστελλόμενη Ελλάς και η Ελλάς είναι ο συστελλόμενος κόσμος. 
 
ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ 
 
 
 
 
Είμαι από την Σικελία, δηλαδή την Μεγάλη Ελλάδα και υπάρχει ακόμη πολύ από την Ελλάδα στην Σικελία. Το μέτρο, η αρμονία και ο ρυθμός ζουν ακόμη. Εξ' άλλου είμαι και ο ίδιος εγώ Ελληνικής καταγωγής. Ναι, ναι μην εκπλήττεστε... Το οικογενειακό μου όνομα είναι Πυράγγελος. Το Πυραντέλλο δεν είναι παρά η φωνητική παραφθορά του Πυράγγελου! 
 
ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΥΡΑΝΤΕΛΛΟ 
 
 
 
Πρώτη η Ελλάς μας δίδαξε πως οι ελεύθεροι άνθρωποι μπορούν να είναι γενναίοι, και ότι καμιά ήττα δεν είναι παντοτινή. Ο μικρός αυτός λαός απεδείχθη αντάξιος της ιστορίας του. 
 
ΑΛΜΠΕΡΤ ΚΑΜΥ 
 
 
 
Η χώρα μας, στην οποία τιμάται ιδιαιτέρως η ανδρεία, παρακολουθεί με θαυμασμό τον αγώνα των Ελλήνων στην Αλβανία. Μας συγκινεί τόσο πολύ ώστε παραμερίζοντας κάθε άλλο αίσθημα φωνάζουμε: «ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!» 
 
«ΗΜΕΡΑ»: Ιαπωνική εφημερίδα, 7 Δεκεμβρίου 1940. 
 
 
 
Πολεμήσατε άοπλοι εναντίον ενόπλων και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει αλλιώς, γιατί είσθε Έλληνες. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας είμαστε ευγνώμονες, γιατί χάρη στις δικές σας θυσίες κερδίσαμε τον απαιτούμενο καιρό να προετοιμάσουμε την άμυνά μας. Έλληνες, σας ευγνωμονούμε. 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος
 
 
 
Ο θαρραλέος αγώνας αυτού του λαού του σχετικά μικρού έθνους, για το δικαίωμα να ζει χωρίς επεμβάσεις από δικτατορικά έθνη προκαλεί σεβασμό και θαυμασμό όλων των λαών που αγαπούν την ελευθερία. 
 
ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ, 3 Απριλίου 1941 
 
 
 
Η Ιστορική δικαιοσύνη μου επιβάλει να διατυπώσω ότι μεταξύ των εχθρών οι οποίοι ευρίσκετο απέναντι ημών, ο Έλλην στρατιώτης προ πάντων, πολέμησε με το μεγαλύτερο θάρρος. Παρεδόθη μόνον όταν η εξακολούθησις της αντιστάσεως δεν ήταν πλέον δυνατή και δεν είχε πλέον κανένα λόγο... Πολέμησε εντούτοις τόσο γενναία ώστε και οι πολέμιοί του δεν δύναται να του αρνηθούν την εκτίμησιν των... Ούτω οι αιχμάλωτοι Έλληνες απελευθερώθηκαν αμέσως, λαμβανομένης υπ' όψιν της ηρωικής στάσεως των στρατιωτών αυτών.
 
 
ADOLPH HITLER, Ράιχσταγκ 4 Μαΐου 1941

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 33 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.